márc 31, 2021
7 Views
0 0

Szavazás: sok érettségiző fél visszatérni az iskolába

Written by

Szavazás: sok érettségiző fél visszatérni az iskolába

Az Eduline szavazást indított, azt szerették volna megtudni, olvasóik mit szólnak az iskolák és óvodák április 19-i nyitásához, amelyről múlt héten megis jelent a rendelet. A többség nem szívesen menne vissza az iskolába április 19-e után – akkor sem, ha visszaáll a személyes oktatás.

“Az érettségi vizsgák előtt már ne legyen személyes oktatás senkinek se – alapvetően rossz döntés az iskolák kinyitása, amíg nem kapják meg a tanárok a második oltást is. Az érettségik előtt kár kockáztatni a nyitást, majd május közepe után kell csak nyitni” – az Eduline olvasóinak többsége erre voksolt a hét elején indított szavazáson.

A portál hangsúlyozza, hogy a szavazás nem reprezentatív, kedd estig 1200-an válaszoltak a kérdésre. Az Eduline-hoz, mint írják, tömegével érkeznek e-mailek végzős középiskolásoktól, ezekből az üzenetekből egy dolog tisztán kiderül: a legtöbb, hónapok óta otthon tanuló végzős fáradt és motiválatlan, de annak sem látják sok értelmét, hogy az írásbeli érettségi vizsgák előtt két héttel visszatérjenek az osztálytermekbe.

Sokan kifejezetten veszélyesnek nevezték az iskolák nyitását, attól tartanak, hogy ha április 19-e és május eleje között megfertőződnek az iskolában, éppen az érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

“Két hét felkészülése már szinte semmit sem ér, emellett számos kollégistának lenne plusz kellemetlenség” – írta egyik olvasójuk. Egy másik végzős szerint az idén érettségizőknek többet ártana, mint használna, ha visszarángatnának őket arra a két hétre.

“Én úgy gondolom, hogy ha visszamennénk április 19-én, nem lenne jobb, mert ha esetleg elkapom a vírust, és a karanténidőszakom beleesne az érettségi időpontjába, akkor mehetek októberben egy idegen helyre vizsgázni” – írta egy másik diák.

Mi lesz az érettségikkel?

 atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-szavazas-sok-erettsegizo-fel-visszaterni-az-iskolaba

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?