ápr 30, 2021
3 Views
0 0

Szanyi Tibor: Arra számítunk, hogy egy erős baloldali frakciónk lesz a következő országgyűlésben

Written by

Szanyi Tibor: Arra számítunk, hogy egy erős baloldali frakciónk lesz a következő országgyűlésben

Az ISZOMM alapítója szerint arra törekednek, hogy minél több szavazatot megszerezzenek, nem százalékokban gondolkodnak. Szanyi Tibor úgy látja, az elmúlt 11 évben “békaként főzték meg a magyar demokráciát”, ma pedig már ott tartunk, hogy szinte semmit sem szabad.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom május elsejére autós tüntetést szeretett volna szervezni, ám ezt a rendőrség nem engedélyezte, sőt, Szanyi Tibor szerint “még a szervezést is megtiltották”. Ezért úgy döntöttek, nem sodorják veszélybe aktivistáikat és munkatársaikat, tehát változtattak a terven: most arra buzdítanak mindenkit, hogy szombat délben üljön ki egy vendéglátóegység teraszára, és emelje a poharát a havi nettó 250 ezer forintos minimálbérért.

Szanyi Tibor az ATV Start című műsorában azt mondta: ez lesz az egyik olyan május elseje, amit a hatóságok szigorúan tiltanak, ez pedig egy politikai üzenet. Mint fogalmazott: munkahelyeken, kórházakban, meccseken lehet tömörülni, de a politikai véleménynyilvánítás a járványügyi szabályok betartása mellett sem lehetséges.

Az ISZOMM alapítója úgy fogalmazott: az elmúlt 11 évben békaként főzték meg a magyar demokráciát, minden nap egy centit vettek vissza a szabadságjogokból, ma pedig már ott találjuk magunkat, hogy szinte semmit nem lehet.

Szeptemberig 250 ezer aláírást is szeretnének összegyűjteni a 250 ezres minimálbérért, ami Szanyi szerint tényleg a minimum, ha igazak azok a számok, amiket a kormány évek óta hangoztat a gazdasággal kapcsolatban. Ugyanakkor hozzátette: az aláírásgyűjtés során nem csak erről kérdezik az embereket, hiszen amikor valaki aláírja az ívet, olyankor beszélgetésbe elegyedik, amelyből kiderül a véleménye.

Jelöltállítás

Beszélt arról is: a múlt hétvégén volt újabb fordulója a jelöltállításuknak, többeket meghallgattak. Elmondta, hogy jelenleg 55-nél tartanak, a cél pedig az, hogy szeptember 11-re összeálljon a 106.

Arra a kérdésre, hogy hány százalékot várnak a választásokon, Szanyi Tibor úgy válaszolt: arra törekednek, hogy minél több szavazatot szerezzenek, politikai pályája során ugyanis megtanulta, hogy százalékban gondolkodni “bukó”. Arra számítanak, hogy erős baloldali frakciójuk lesz a következő országgyűlésben.

Tüntetést szervez az ISZOMM párt május elsejére

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210430-szanyi-tibor-arra-szamitunk-hogy-egy-eros-baloldali-frakcionk-lesz-a-kovetkezo-orszaggyulesben

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?