máj 26, 2021
18 Views
0 0

Szándékosan iktatták ki a vészféket, három embert tartóztattak le az olasz felvonótragédia ügyében

Written by

A Süddeutsche Zeitung cikke szerint a verbaniai főügyész éjszaka ideiglenesen három személyt tartóztatott le a olaszországi felvonótragédia ügyében, köztük Luigi Nerinit, az üzemeltető cég vezetőjét Ahogyan korábban beszámoltunk róla, tizennégyen haltak meg, amikor az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő felvonó egyik fülkéje lezuhant.

A lap szerint a három letartóztatott férfi beismerte, hogy manipulálták a felvonó vészfékrendszerét, a kabinja a koronavírus miatti leállást követő újraindítása óta enélkül működött. Az olasz sajtó szerint a három férfi tudatosan iktatta ki a rendszert, amely megakadályozhatta volna, hogy a kabin visszacsússzon a kötélen és a pilonnak csapódjon.

Lapértesülések szerint a három férfi már április 26-a, a felvonó újraindítása óta tudhatott a kabin problémáiról, ezért egy eszközzel kiiktatták a vészféket, hogy ne kelljen leállítani a felvonót.

Olimpia Bossi ügyész a letartóztatások után úgy fogalmazott: a rendszer hiányosságokat mutatott, ezeket radikális beavatkozással kellett volna orvosolni, ez pedig hosszabb, „ha nem is nagyon hosszú bezárást jelentett volna”. A baleset előtti napon a felvonó működését egy időre felfüggesztették, majd folytatták, az ügyész szerint ez azt is jelenti, hogy az üzemeltetők tudtak a problémákról. Az egyelőre kérdéses, hogy a húzókötél miért szakadt el.

24.hu/kulfold/2021/05/26/olasz-felvono-veszfek/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?