márc 4, 2021
25 Views
0 0

Szakszervezet: van elegendő élelmiszer, nincs szükség tömeges vásárlásokra

Written by

Szakszervezet: van elegendő élelmiszer, nincs szükség tömeges vásárlásokra

Tömött parkolók, zsúfolt üzletek jelzik csütörtökön a 19 órai zárás előtt nem sokkal az élelmiszer-kereskedelemben, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a jövő héttől érvényes korlátozásokra. A boltokban, raktárakban biztosított a munkaerő-utánpótlás – írja a Magyar Nemzet a szakszervezet tájékoztatására hivatkozva. 

Mint a portál írja, nincs veszélyben a napi fogyasztási cikkek, drogériatermékek, friss élelmiszerek, alapanyagok üzleteinek üzemelése abból a szempontból, hogy a koronavírus-járvány mostani hulláma a kiskereskedelemben is erőteljesebben jelent meg az elmúlt hetekben. Mint fogalmaznak:

Jelenleg is stabilan, alternatív működési stratégiákkal felkészülve, teljes gőzzel bonyolítják az áruértékesítést az áruházak, kisebb-nagyobb boltok. A biztonságos kiszolgálás a továbbiakban is garantált lesz minden áruterületen

– közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba. Hozzáteszik: a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke annak kapcsán, hogy a jövő héttől korlátozott üzemmódra áll át a lakosság fogyasztása, megerősítette:

biztonságos a magyar áruellátottság rendszere, a raktárak tömve vannak árucikkel, és a korábbi tapasztalatok alapján felkészültebbek a láncok a megváltozó igények kiszolgálására is.

Fokozódik a forgalom

Csütörtök délután a szakszervezeti vezető jelezte: már érzékelni lehet a fokozott forgalmat az üzletekben, ahová a hétfőtől elrendelt óvoda- és iskolabezárások jegyében egyre többen térnek be az alapanyagok bőségesebb beszerzése miatt. Bubenkó ennek kapcsán megjegyezte: kéri a munkáltatókat a bolti a területeken is, hogy figyeljenek oda a kisgyermekes beosztottak speciális helyzetére, és tegyék lehetővé számukra a gördülékeny munkavégzést.

Ne vásároljunk dömpingszerűen, mert az elmúlt egy év bebizonyította: senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül!

– hangsúlyozta Bubenkó Csaba, aki úgy folytatta:

Különös tekintettel figyeljünk a maszkviselésre, a kellő védőtávolság betartására, arra, hogy családonként inkább egy személy intézze a bevásárlásokat, segítsék az idősek mindennapjait és a helyzetre való tekintettel többen vegyék igénybe az internetes beszerzési lehetőségeket!

– írja a Magyar Nemzet összefoglalója.

Forrás: Magyar Nemzet, kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

pestisracok.hu/szakszervezet-van-elegendo-elelmiszer-nincs-szukseg-tomeges-vasarlasokra/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?