márc 29, 2021
6 Views
0 0

Szakértőkkel indul a Covid „Heti Hetes”

Written by

A Miérted egy orvostudományi híreket, elemzéseket közlő, ismeretterjesztő portál, amely március 26-án indult el. Constantin Tamás gyermekorvos hozta létre, aki huzamosabb ideje szervez „covidos” beszélgetéseket Facebookon virológusokkal, immunológusokkal. A portálon megjelenő anyagok és a facebookos beszélgetések a SARS-CoV-2-es koronavírusról szólnak. Céljuk, hogy a laikusok számára is érthetően adjanak információkat a betegség különböző aspektusairól, az ellene fejlesztett vakcinákról.

A Miérted új szintre akarja helyezni az infóátadást, mondhatni, ötösbe kapcsol. Online szerkesztőséget hoz létre az eddigi beszélgetőtársakból, akik rövid időközönként rendszeresen összeülnek, és megvitatják a legfrissebb covidos témákat. Az első bejelentkezésük csütörtökön este 6-kor lesz.

Nem akármilyen stáb áll össze: annak, aki követte Facebookon a koronavírusról rendre megszólaló kutatók oldalait, sok ismerős név jön majd szembe. A szerkesztőségben ott lesznek

  • a pécsi Szentágothai Kutatóközpont neves virológusai, Jakab Ferenc és Kemenesi Gábor;
  • a Debreceni Egyetem klinikai immunológusa, Szekanecz Zoltán;
  • a szegedi csapat, vagyis a Horváth Péter informatikus és Kintses Bálint biológus fémjelezte Kovidők;
  • a Gondolatok egy biológustól Fb-oldal szerkesztője;
  • a Biztos Kezek alapellátó gyermekorvosok szülői fóruma és a
  • Kovid mesék.

A tervek szerint a szakemberek meghatározott időközönként ülnek majd össze, és egyfajta covidos „Heti Hetest” tartanak Facebookon.

Humorból talán kevesebb lesz, mint az egykori RTL Klubos kibeszélőben, koronavírussal kapcsolatos fontos infókból viszont annál több, érdemes lesz követni őket.

A Miérted magazin stábját csütörtökön mutatják be egy Facebook élő videóban, a beharangozó szerint az adásban lesz vakcinahíradó, tisztáznak különböző fogalmakat (fertőződés, megbetegedés, fertőzőképesség), és az orvos kollégáknak is ajánlanak új terápiákat.

index.hu/gazdasag/2021/03/29/mierted-online-portal-covid/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?