márc 31, 2021
10 Views
0 0

Szabolcs utcai hajléktalankórház: Karácsony szerint Mager Andrea válasza „telis-tele van csúsztatásokkal”, nyilvánosságra hozza a hivatalos leveleket

Written by

Szabolcs utcai hajléktalankórház: Karácsony szerint Mager Andrea válasza „telis-tele van csúsztatásokkal”, nyilvánosságra hozza a hivatalos leveleket

A főpolgármester a „tisztánlátás jegyében” nyilvánosságra hozza az elmúlt kilenc hónap hivatalos leveleit a Szabolcs utcai hajléktalankórház ügyében.

Karácsony Gergely néhány napja arról számolt be, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő „egyoldalúan felmondta” a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra (amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros) azért, hogy kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek.

Kedden a főpolgármester Mager Andreához, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult, és hangsúlyozta: együttműködést vár a kormánytól az intézmény méltó elhelyezése érdekében. Valamint leszögezte: fővárosi hajléktalankórház a helyén marad, “onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik”.

Mager Andrea válaszában közölte: a fővárosi hajléktalankórház “a kialakult helyzetre” tekintettel június 30-ig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat. Ugyanakkor egyebek mellett felhívta a főpolgármester figyelmét arra, hogy „már kilenc hónappal ezelőtt jelezték neki, hogy az intézmény bérleti jogviszonya megszűnik”.

Karácsony Gergely legfrissebb Facebook-bejegyzésében kifejtette:

véleménye szerint Mager Andrea válasza „telis-tele van csúsztatásokkal”, és a „tisztánlátás jegyében” nyilvánosságra hozza az elmúlt kilenc hónap hivatalos leveleit, amelyekben jelezte a kormány felé, hogy „a Szabolcs utcai kórház kiköltöztetése elfogadhatatlan, és miután 2010 után a kormány elvette az önkormányzatoktól a kórházakat, nincs alkalmas csereingatlanuk és ilyen rövid idő alatt nem is lehet ilyet létrehozni”.

 „Sokat segített volna, ha a kormány tagjai, illetve a miniszterelnök legalább időben válaszra méltatják ezeket a felvetéseket. De nem tették” – nehezményezte a főpolgármester. (A levelek itt olvashatók el.)

Karácsony Gergely továbbá ismételten hangsúlyozta: „a kórház nem megy sehova addig, amíg a járványhelyzet bármely ellátottra bármiféle veszélyt jelent”. „Nem megy sehova addig, amíg a kormány nem ajánl alkalmas és méltó elhelyezést a mostani ingatlan helyett. Ez a kormány dolga és felelőssége, hiszen a fővárosnak, miután a kormány 2010 után elvette a kórházakat, nincs a célnak megfelelő ingatlana, ennyi idő alatt nem is lehet ilyet létrehozni” – fogalmazott.

Mindezek mellett pedig „hazug állításnak” nevezte azokat a híreket, melyek szerint a kórházban nem lennének biztosítva a gyógyítás méltó körülményei. Ellenérv gyanánt egy videót is mellékelt e bejegyzéshez, mely a kórház állapotát és helyzetét kínája bemutatni.

A teljes bejegyzést itt olvashatja el:

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-szabolcs-utcai-hajlektalankorhaz-karacsony-szerint-mager-andrea-valasza-telis-tele-van-csusztatasokkal-nyilvanossagra-hozza-a-hivatalos-leveleket

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?