máj 31, 2021
10 Views
0 0

Szabó Tímea lehazaárulózta Orbán Viktort a Fudan miatt, és oda is ment hozzá

Written by

A Párbeszéd társelnökétől a levezető elnök elvette a szót, miután egy táblát vitt a miniszterelnöknek.

Szabó Tímea (Párbeszéd) a Fudanról kérdezte Orbán Viktort. Meglobogtatta a megállapodást, amit Gulyás Gergely, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely írt alá a Diákvárosról, arról, hogy 8-12 ezer hallgató számára biztosítanak elhelyezést. “De egyetlen szó sincs sem a Fudan Egyetemről, sem Magyarország kiárusításáról a Kínai Kommunista Pártnak” – jelentette ki Szabó Tímea és megkérdezte a miniszterelnöktől: „mikor kezdett hazudni” a megállapodás aláíróinak. Azt is szóvá tette, hogy 90 milliárddal kevesebbet különítettek el jövő évre a felsőoktatásra, mint a Fudan-hitelre. “Mennyit kap ön, miniszterelnök úr azért vagy a családja, hogy kiárusítja a hazáját, mert a Fudan egyetlen magyar embernek sem jó?” – szegezte a kormányfőnek.

Orbán Viktor – mint mondta – néhány információval segíti az ismeretét Szabó Tímeának. “Én még nem tartottam a Fudan Egyetemen előadást, Soros György már tartott, ennyit arról, hogy kommunista az egyetem” reagált Orbán Viktor és azt üzente a “türelmetlen képviselőknek” is, hogy a Fudan Egyetem már itt van Magyarországon, a Corvinusszal közös képzése van. “Mi egy egyetemvárost építünk, annak részeként megépül minden, lesznek benne kollégiumok és oktatási épületek is” – mondta.

“Jelen pillanatban a koncepció tervezeténél tartunk, önök előreszaladtak, összevissza beszélnek milliárdokról, de ez mind zagyvaság. Még tervek sincsenek. Majd, ha lesznek, akkor lehet beszélni a költségekről és hogy mennyi ebből a kollégium. Minden csak ködszurkálás, ködevés, hangulatkeltés” – fogalmazott Orbán Viktor. Azt is elmondta, hogy több mint ezer milliárdot fordítanak jövőre az egyetemek fejlesztésére.

“Nem mond igazat, nincs itt a Fudan Egyetem, egyetlen képzésük van. De kövesse Soros György és Barack Obama példáját és tartson Kínában előadást a Fudanon” ‒ reagált minderre Szabó Tímea. Idézte Orbán Viktor, hogy egy országot karddal vagy adóssággal lehet leigázni. “Tudjuk, hogy lesz 450 milliárdos kínai hitel, amit ön a Kínai Kommunista Párttól vesz föl. Miniszterelnök úr, ön egy hazaáruló!” ‒ jelentette ki, és fölmutatott egy táblát, amire az volt írva, hogy a „hét meséje”.

Az elnöklő Latorcai János ismételten figyelmeztetésben részesítette a képviselőt, és addig is elvette tőle a szót. Eközben Szabó Tímea odament Orbán Viktorhoz a parlamenti patkóban, egy táblát vitt neki, amit Kocsis Máté vett el tőle, aztán a helyére ült. (Azt, hogy mit mondott a miniszterelnöknek, nem lehetett hallani.)

Orbán Viktor az intermezzo után válaszolt neki: “a képviselő asszony a kémkedés, hírszerzés, befolyásolás kérdését érintette, ez fontos. A miniszterelnök szerint ez felvethető a Fudannal, de más egyetemmel kapcsolatban is. Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, ez nem valami keleti dolog, hanem az államközi életnek szerves része. Arra is felhívta a figyelmet (egy tegnapi hírre), hogy a dán titkosszolgálaton keresztül az amerikai titkosszolgálat éveken át megfigyelte Merkel kancellárt és a német kormányt.

“Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek a parlament ellenőrzése alatt és képesek arra, hogy mind a nyugati, mind a keleti befolyásolással szemben megvédjék Magyarországot, a hazánkat” – mondta végül Orbán Viktor Szabó Tímeának.

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210531-szabo-timea-lehazaarulozta-orban-viktort-a-fudan-miatt-es-oda-is-ment-hozza

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?