márc 31, 2021
7 Views
0 0

Szabó Tímea: A járvány közepén nem zárunk be kórházat

Written by

Szabó Tímea: A járvány közepén nem zárunk be kórházat

A Párbeszéd társelnöke az ATV Start című műsorában foglalta össze, hogy történhetett meg, hogy a Szabolcs utcai hajléktalankórháznak mennie kell. A politikus szerint Európában példátlan a helyzet.

Ahogy már azzal az ATV Híradó is foglalkozott, a főváros hajléktalankórházának mennie kell a Szabolcs utcai épületből, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) költözhessen be. Ugyanakkor Karácsony Gergely bejelentette, hogy maradnak: nyitottak, hogy a kormánnyal megoldást találjanak a problémára, de egyelőre nem mennek sehova. Készek bíróságra vinni az ügyet.

Szabó Tímea a beszélgetésben felidézte, hogy korábban már egy cikk részletesen foglalkozott azzal, hogy milyen furcsa körülmények között talált gazdára a Four Seasons hotel mögötti ingatlan mindössze 3,87 milliárd forintért. Két magánszemély, egy esztergomi iskola gazdasági ügyintézője és egy budapesti játékbolt üzletvezetője licitált az épületre, melyből utóbbi került ki győztesen. A vevőhöz olyan offshore-céget is kötöttek, aminek Habony Árpád egyik barátjának van köze. Szabó arra is felhívta a figyelmet, hogy tudomásuk szerint az adás-vételi szerződésben szerepelt egy olyan kikötés, hogy ingyen bérbe kell adni a helyet az OGYÉI-nek. Szerinte csak az vesz meg így egy ilyen értékű ingatlant, aki tudja, hogy az intézet egyszer ki fog költözni.

Arra a politikus sem tudott választ adni, hogy miért pont a Szabolcs utcai kórházra esett a választás. Végtelenül cinikusnak nevezte a döntést Orbán Viktorék részéről, de hangsúlyozta, hogy a kormány tévedett abban, hogy senkit nem érdekelnek a hajléktalanok. Őket igen, ráadásul “a járvány közepén nem zárunk be kórházat.”

A bérleti szerződést egyébként már kilenc hónapja felmondták, de Szabó Tímea azt mondja, remélték, hogy sikerül megállapodni, eddig ezért nem került nyilvánosságra az ügy. Európában példa nélküli, hogy a járvány közepén bezárnak egy kórházat – tette hozzá Szabó, és kifejtette, hogy valószínűleg Karácsony azt hitte, “észhez tér” a kormány.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210331-szabo-timea-a-jarvany-kozepen-nem-zarunk-be-korhazat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?