máj 19, 2021
14 Views
0 0

Sportlövőbotrány: szerelme tartja a lelket Péni Istvánban, akinek a riválisa hosszú ideje igyekezett megkeseríteni az életét

Written by

„Szeretlek!” – írta az Instagramon Péni kedvese, az ugyancsak sportlövőként tevékenykedő Szanja Vukasinovics, aki évek óta boldog kapcsolatban él szerelmével. A szerb sportoló egy fotót is megosztott Péniről a közösségi oldalán, ezzel mindenkinek jelezte, a bajban még inkább számíthat rá a párja.

(A legfrissebb hírek itt)

Péninek valószínűleg még sohasem volt ekkora szüksége a szerettei támogatására. Azt követően produkált pozitív doppingtesztet a márciusi indiai Világkupán, hogy az egyik honfitársa az engedélye nélkül lépett be a szállodai szobájába a viadal ideje alatt, s ott tartózkodott háromnegyed órán keresztül.

Bár a hazai sportági szövetség nem nevezte meg a kamerafelvételek alapján egyértelműen felismerhető betolakodót, árulkodó jel, hogy felfüggesztette a versenyengedélyét a vb- és Eb-győztes Sidi Péternek, aki szándékosan csempészhetett tiltott szert Péni vitaminjába.

A honi és a nemzetközi szövetség megállapította, szabotázs történt, így Péni indulhat a közelgő Európa-bajnokságon. Ennek ellenére az elmúlt hónapok megpróbáltatásai miatt lelkileg padlóra került, kérdéses, milyen formában és lelki állapotban versenyzik majd.

– A fiamat nagyon megviselték a vele történtek. Természetesen mellette állunk, mindenben számíthat ránk – mondta idősebb Péni István, a sportoló édesapja lapunknak.

A Blikk úgy értesült, Sidi Péter hosszú ideje igyekszik megkeseríteni legfőbb riválisa életét.

– Évek óta keresztbe akar tenni Istóknak, mindig is kereste az alkalmat, hogy ártson neki. Törekvése a szállodai incidensben csúcsosodott ki, ami tényleg mindennek a legalja volt – mondta a Blikknek egy, a sportlövőkhöz közel álló, a neve elhallgatását kérő informátor.

A Péni és Sidi közötti „háború” már az elképesztő doppingbotrányt megelőzően is meghökkentette a közvéleményt. Előbbi azzal vádolta riválisát, hogy szabálytalanul használja fegyverét, amire egy bipod nevű alkatrészt szokott felragasztani. A tavalyi országos bajnokságon óvást is nyújtott be emiatt, s Indiában, a vk-n is ennek a használatán vesztek össze, végül Péni és Pekler Zalán nem álltak ki a versenyen.

Igyekszik a versenyzésre koncentrálni

Péni István az elmúlt években elért eredményei alapján joggal számít éremesélyesnek a tokiói olimpián. Különösen fájó lehet tehát számára, ha az elképesztő doppingügy miatt esetleg nem szerepelhet az ötkarikás eseményen.

– Bízik benne, hogy számára kedvező döntés születik, és versenyezhet Tokióban. Igyekszik minden idegszálával a sportra koncentrálni – mondta lapunknak a sportlövőkhöz közel álló bennfentes.

www.blikk.hu/sport/egyeni/peni-istvan-szerelem-sidi-peter-botrany/c5l3epq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?