nov 21, 2020
4 Views
0 0

Sportlövészet: világszínvonalú eredmények a Fehér úton

Written by

Világszínvonalú eredményeket hozott a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló Hungarian Open nemzetközi légfegyveres verseny első két napja a Magyar Sportlövő Szövetség tájékoztatása szerint – írja az MTI.

Dénes Eszter (Fotó: Tumbász Hédi)


Hirdetés

A tokiói olimpiai kvótás Péni István férfi légpuskában a világcsúccsal egyenértékű, 633.5 kört lőtt az alapversenyben, a nőknél pedig Dénes Eszter új egyéni csúcsa (633.1 kör), valamint az ötkarikás indulási joggal rendelkező Mészáros Eszter eredménye (632.3 kör) emelhető ki.

Az első két nap alaperedményeinek összesítéséből alakult ki a szombati döntő résztvevőinek mezőnye.

Légpuskában a férfiaknál az amerikai Lucas Kozeniesky győzött (250.8 kör), a fináléban négy tizeddel megelőzve Pénit. Az idei wroclaw-i Eb magyar aranyérmese az utolsó lövés előtt még egy tizeddel vezetett.

A nőknél szintén amerikai siker született, az olimpiai bajnok Virginia Thrasher (251.3 kör) öt tizeddel volt jobb, mint a másodikként záró Dénes Eszter. A harmadik helyen Mészáros végzett.

Légpisztolyban a férfiaknál a 16 éves Rédecsi Máté diadalmaskodott egy tizeddel megelőzve Tóth Balázst, míg a nőknél Jákó Miriam a világbajnok szerb Zorana Arunovicsot győzte le a döntőben.

A verseny vasárnap folytatódik.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/sportloveszet-vilagszinvonalu-eredmenyek-a-feher-uton-2796123

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?