ápr 8, 2021
16 Views
0 0

Sportlövészet: az elnök sajnálja, hogy Sidi Péter a sajtón keresztül üzenget

Written by

Nagy György a Magyar Sportlövő Szövetség elnöke nem ért egyet az újdelhi világkupa magyar botrányának egyik főszereplőjével, továbbá bánja azt is, hogy Sidi Péter nem jelent meg az ügyet kivizsgáló bizottság előtt sem.

Március 25-én a sportmédia nem kisebb szereplője, mint az amerikai ESPN számolt be először arról, hogy az indiai sportlövő világkupán bizarr okból nem állt ki a háromfős magyar válogatott az 50 méteres csapatverseny döntőjére. Péni István és Pekler Zalán Újdelhiben azért jelentették ki, hogy nem hajlandóak egy csapatban szerepelni Sidi Péterrel, mert szabálytalannak tartották a puskáját.

Bár például Indiához, ahol nemzeti sport, vagy Németországhoz képest, ahol kétmillió igazolt versenyzőt tartanak nyilván, hazánkban nem annyira népszerű sport a lövészet, az ügy mégis akkora port kavart, hogy kedd reggel még a sporttal elvétve foglalkozó Balázsék című reggeli rádióműsorban is húsz percen keresztül értetlenkedett, poénkodott a visszalépésen a három műsorvezető. (32:50-től 51:30-ig)

[embedded content]

Az esetet követően a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége egy Nagy György elnök által vezetett bizottságra bízta az ügy alapos kivizsgálását, majd ezt követően azt az ítéletet hozta, hogy mindhárom sportolót egyformán megbünteti. A szövetség honlapján megjelent elnöki interjúból a közzé tett okokon túl leginkább az az üzenet domborodott ki, hogy a 46 éves, világ- és Európa-bajnok Sidi Péternek a jövőben tartózkodnia kell versenyzőtársai pocskondiázástól, különben eltiltják.

Honlapunk eztán Sidi Pétert és Péni Istvánt, az ügy két főszereplőjét is megkereste, de csak előbbitől kaptunk nyilatkozatot. Sidi szerdán többek között azt mondta:

Az elnök álláspontja tájékozatlanságából és a rendszer hiányos ismeretéből fakad. Ez alapján az utóbbi napokban rendszeresen nyilatkozott valótlanságokat, rágalmazott. Ez azon túlmenően, hogy sajnálatos vezetői hiba, sokat árt a sportágunknak. Nagy Györgynek ideje lenne korrigálni a szavaival élve „pocskondiázását”, és mielőbb bocsánatot kérnie az elnökségtől, tőlem, valamint helyreigazítást küldeni a média munkatársainak.

Honlapunk ezt követően megkereste Nagy Györgyöt is, akit a World Curling Tour sorozat rigai állomásán értünk utol, lévén sportolóként a magyar curlingválogatottat képviseli.

Köszönöm megtisztelő megkeresését. A delhi világkupa ügyében mindent elmondtam a honlapunkon olvasható interjúban. A tények ismeretében természetesen Sidi Péterrel nem értek egyet, de elfogadom hogy ez az ő véleménye. Sajnálom, hogy a bizottság előtt nem jelent meg és inkább a sajtón keresztül üzenget. Ezt nem tartom sportszerű magatartásnak. Szeretnék a saját világkupa-versenyemre (World Curling Tour) koncentrálni. Megértését köszönöm

– reagált üzenetében az elnök.

24.hu/sport/2021/04/08/sidi-peter-peni-istvan-nagy-gyorgy-sportloveszet-ujdelhi-vilagkupa-visszalepes/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?