jún 11, 2021
17 Views
0 0

Sötét bűnügy lapulhat a volt polgármester által szervezett “horrorvadászat” mögött

Written by

Illegális vadkanvadászatot szervezhetett május 7-én a magyarremetei expolgármester, az esemény azonban tragédiával végződött, egy lövéstől egy háromgyermekes erdész, Marius Laza elhunyt – írja a Főtér.ro.

Az erdélyi portál információi szerint ráadásul a vadászaton először megpróbálták eltüntetni a bizonyítékokat, és csak azután hívtak mentőt a fejbe lőtt illetőhöz.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a lőtt sérülést a mézgedi Sebastian Bologa okozta, de semmilyen más körülmény nem látott napvilágot a vadászatról, ám aztán munkába lépett az ügyészség, és egy hónap alatt furcsa dolgok derültek ki:

  • Bologa mellett még hat személy felelőssége megállapítható, részt vehettek a megkésett mentőhívásban is, hogy mentsék a bőrüket
  • az újabb vádlottak között van Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke
  • a vádlottak közt van az expolgármester testvére, Ioan Ştefănică erdész, Alin Letea, az erdőfelügyelet alkalmazottja, Cosmin Iştoc, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelője, Ioan Lezeu építési vállalkozó, valamint egy hajtóként közreműködő juhász, Nicolae Magda
  • tanúként a mézgedi Geczi Ştefant hallgathatták ki

A késlekedés egy órán át tarthatott, Marius Laza másnap halt meg a kórházban, nem tudták eltávolítani az agyába fúródott lövedéket.

A hat gyanúsított őrizetbe került, öten azonban fellebbeztek. Ügyvédjük szerint nincs is bizonyíték arra, hogy részt vettek volna az illegális vadászatban.

Nyitókép: Pixabay.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?