ápr 27, 2021
8 Views
0 0

Sorra érik a tragédiák: lánya és unokája tartja a lelket Körtvélyessy Zsoltban

Written by

Körtvélyessy Zsolt decemberben temette el koronavírusban elhunyt feleségét, húsvétkor pedig szeretett öccsét is legyőzte a fertőzés. Sajnos sógornője is átesett a víruson, így a temetést csak a felépülése után tudta elintézni.

(A legfrissebb hírek itt)

Mindössze hárman fogjuk körülállni a sírt, a sógornőm, a lányuk és jómagam. Felvidéki származású vagyok, a rokonok egy része ott él, sokan sajnos már nincsenek közöttünk, nem sokan maradtunk. Új-Zélandon, Ausztráliában is vannak családtagjaim, szétszéledtünk a nagyvilágban. Az öcsém felesége is úgy szeretne elköszönni Csabától, ahogy én édes Juditkámtól. Rövid időn belül ez már a sokadik temetés, mert a napokban Kecskeméten, a 46 éves karmester kollégámtól vettünk végső búcsút– vallott a tragédiáról a Borsnak.

A művész legnagyobb támasza most nem más, mint lánya, Kinga és kisunokája, Lili. A művész lánya ugyanis készségesen törődik vele, azonban Zsolt összetört sógornőjében is próbálja tartani a lelket, akivel öccse több mint negyven éven át élt együtt.

A lányom, Kína és az unokám, Lili a legfőbb támaszom, gyakorlatilag ők tartanak életben. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy ilyen klassz gyermekem van. Rengeteget törődik velem, és minden találkozás után egy kis időre feltöltődömnyilatkozta a művész.

Elmondása szerint azonban van mit tennie, tervei közt szerepel, hogy elhanyagolt kertjét ápolja, de a színházak nyitását is igencsak várja.

A kertet kicsit elhanyagoltam, tervezem, hogy azt is rendbe hozom. Nagyon szeretek kint a hintafotelben ücsörögni, és az új szenvedélyemnek a pipázásnak hódolni. A napokban két-három verset tanultam meg, készülők az előadóestemre, amit nagy magyar versekből állítottam össze. Talán a színházak is hamarosan kinyitnak, várom, hogy újra találkozzak a barátokkal, a kollégákkal, mert az ott töltött idő jótékony hatással lesz rámszámolt be a lapnak terveiről Körtvélyessy.

EXTRA AJÁNLÓ
Szívhez szóló meglepetés: íme egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Szépség+egészség: Biotin, a hajvitamin, aminek a csontjaink is örülnek (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/kortvelyessy-zsolt/1vj66gg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?