jún 3, 2021
5 Views
0 0

Sorozatos háttéralkuk a baloldalon

Written by

A hét elején jelentette be Jakab Péter, hogy Budapest 2. számú választókerületében Gy. Németh Erzsébetet, a Demokratikus Koalíció politikusát támogatják. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Jobbik hivatalosan is beállt egy DK-s politikus mögé: Varju Lászlót, az újpesti központú, 11-es számú egyéni választókerület országgyűlési képviselőjét, míg a II. kerületben Kálmán Olgát, a Gyurcsány-párt elnökségi tagját támogatják.

Emlékezetes, hogy Jakab Péter már a Momentummal is kötött egyezséget: a budapesti Hegyvidéken Hajnal Miklóst, míg a főváros 18-as választókerületében Tóth Endrét, a Momentum elnökségi tagjait támogatják. Korábban a Jobbik elnöke ugyanerről biztosította az LMP-s Demeter Mártát, valamint Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét is. Viszonzásul Kunhalmi Ágnes közölte, hogy a szocialisták az egykori radikális párt dunaújvárosi országgyűlési képviselőjét, Kálló Gergelyt fogják támogatni a körzetben.

Ma már a baloldalon is nyíltan beszélnek róla, hogy az előválasztás tét nélküli, valójában már a miniszterelnök-jelölt személyéről és a legtöbb egyéni jelöltről is megállapodtak a pártok. A tárgyalásokon pedig egyértelműen Gyurcsány Ferenc akarata érvényesült, aki Karácsony Gergellyel szeretné a köztük Budapesten már jól kialakított működési modellt országos szintre is kiterjeszteni

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Deák Dániel, a XXI. Század Intézet munkatársa.

Az előválasztás intézménye kapcsán a politológus hangsúlyozta: csupán egy kampánytechnikai fogásról van szó, amivel aktivizálni szeretnék a baloldali szavazókat, a felmérések ugyanis azt mutatják, hogy míg a kormánypárti választók túlnyomó többsége részt venne egy most vasárnap tartandó országgyűlési választáson, addig a baloldali szimpatizánsok körében lényegesen alacsonyabb ez az arány.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ:

Századvég: Az ellenzéki ígéretekkel ellentétben egyre több körzetben születnek majd háttéralkuk

hirtv.hu/ahirtvhirei/sorozatos-hatteralkuk-a-baloldalon-2522704?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?