okt 12, 2020
5 Views
0 0

“Soros-kolbász”, “krumplikirály” – durván kiosztotta egymást a kormány és az ellenzék a szerencsi választás után

Written by

“Megkóstolták a Soros-kolbászt és nem ízlett nekik” – így kommentálta a szerencsi választás eredményét a Fidesz frakcióvezetője, miután szoros küzdelemben a kormánypárt jelöltje, Koncz Zsófia nyerte az időközi országgyűlési választást. Koncz Zsófia győzelmével az is eldőlt, hogy a parlamentben kétharmados többségben maradnak a kormánypártok. Gyurcsány Ferenc szerint ugyan „kutya nehéz” lesz 2022-ben, de a Szerencsen kipróbált „egy az egy ellen” módszerrel van esélye az ellenzéknek leváltani a kormányt.

Szigorú óvintézkedések mellett zajlott a szerencsi időközi országgyűlési választás, amely a kormánypárti Koncz Zsófia győzelmét hozta. A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 50,87 század százalékát szerezte meg, míg a teljes ellenzék által támogatott Bíró László a voksok 45,9 tized százalékát kapta. Vagyis alig több, mint 1700 szavazat volt közöttük a különbség.

A pártok már a választás éjszakáján a helyszínen értékelték az eredményt. Kósa Lajos arról beszélt, hogy még a választás napján is volt példa olyan, az egyesült baloldal aktivistái által elkövetett provokációra, ami a választás nyugalmát próbálta megzavarni. „De a választókat ez sem tántorította el” – tette hozzá a Fidesz-alelnök. Orbán Viktor pedig közösségi oldalán gratulált Koncz Zsófiának. Azt írta: „édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk”.

Gyurcsány Ferenc eközben az ellenzéki összefogást méltatta. A DK elnöke szerint ugyan „kutya nehéz” lesz 2022-ben, de a szerencsen kipróbált „egy az egy ellen” módszerrel van esélye az ellenzéknek leváltani a kormányt. Jakab Péter pedig arról beszélt, hogy míg az ellenzéki szavazók „hitből és lelkesedésből” mentek szavazni, addig a Fideszes szavazók „tudták, hogyha krumplira volt szükség, hova kell menni”. „Krumplikirály van Magyarországon, ez a helyzet” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

A voksolás eredménye később a Parlamentben is téma volt.

Kocsis Máté szerint a szavazás végeredménye egyben a szavazók ítélete is az ellenzék felett, akik most megkóstolták a „Soros-kolbászt”, és nem ízlett nekik – fogalmazott a frakcióvezető. „Az az igazság, hogy semmiből sem kérnek, ami Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető. Önök megbuktak úgy, ahogy vannak” – tette hozzá a Fidesz-frakcióvezető.

Molnár Zsolt, MSZP-s országgyűlési képviselő azonban optimista. Szerinte a borsodi hatos választókörzetében elért 46 százalék előrevetíti azt, amit az önkormányzati választások is üzentek, miszerint 2022 őszén igenis másik irányt vesz majd az ország.

Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi kormánypárti képviselő Koncz Ferenc motorbalesetben elhunyt. A választási győzelemmel a Fidesz megőrizte kétharmados többségét, így ismét 133 képviselőjük ül a Parlamentben.

Kocsis: Nem ízlett a Soros-kolbász

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20201012-durvan-kiosztotta-egymast-a-kormany-es-az-ellenzek-a-szerencsi-valasztas-utan

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?