ápr 27, 2021
6 Views
0 0

Soron kívül oltatta be magát a volt elnök, ám most megbüntette a sors

Written by

Pozitív lett a volt perui elnök koronavírustesztje, nem sokkal azt követően, hogy a törvényhozás eltiltotta a közhivatal viselésétől, mert soron kívül adatta be magának a vírus elleni oltóanyagot. Martín Vizcarra a Twitteren közölte, hogy az óvintézkedések ellenére mind ő, mind pedig a felesége megfertőződött – erről a 24.hu írt.

(A legfrissebb hírek itt)

Betöltés…

Az 58 éves Vizcarrát – Pilar Mazzetti volt egészségügyi miniszterrel és Elizabeth Astete egykori külügyminiszterrel együtt – április 17-én a dél-amerikai ország kongresszusa 10 évre tiltotta el közhivatal viselésétől. Mindhárom politikus soron kívül kapta meg a vakcinát, ami politikai botrányt okozott Peruban.

(Ez is érdekelheti: Egy szentesi kismama is a koronavírus áldozata lett)

A volt elnök saját magán kívül a testvérének és a feleségének is beadatta az oltást, bár akkor még egyetlen vakcina alkalmazása sem volt engedélyezett az országban. A politikus azzal védekezett, hogy bátor döntést hozott”, és a 12 ezer önkéntes egyikeként vállalta a Sinopharm kínai gyógyszergyár által kifejlesztett vakcina tesztelését. A 33 milliós Peruban eddig több mint 59 ezer ember vesztette életét a fertőzés miatt, a regisztrált fertőzöttek száma meghaladja az 1,7 milliót.

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/koronavirus-volt-perui-elnok-oltas-csalas/deq5xw0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?