jún 5, 2021
5 Views
0 0

Soroló: Méhek a gyógyításban

Written by

Ha baj van, a hazánkat nekünk kell megvédeni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén.
Átvette a parancsnokságot Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség új parancsnoka.
300 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 805 871-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 842-re emelkedett.
Már 5 millió 254 ezer embert beoltottak, közülük 3 millió 966 ezren már a második dózist is megkapták.
Az oltásoknak köszönhetően sikerült letörni a koronavírus-járvány harmadik hullámát, azonban az éberség nem múlik el, továbbra is figyelemmel kísérik a hazai és a nemzetközi járványügyi helyzetet, a vírus különböző variánsait – mondta Galgóczi Ágnes.
A védelmi intézkedések feloldása a lakosság együttműködésének köszönhető – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.
Megfelelő nyelvvizsga hiányában tanársegédi állást sem tölthetett volna be Karácsony Gergely – derítette ki a Magyar Nemzet.
A Budapesti Corvinus Egyetemen ugyanis a tanársegédi munkakörbe történő kinevezés követelménye legalább egy C típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű állami oklevél.
Az előválasztással a baloldal elsősorban a saját választóit veri át – mondta az Informátornak a Fidesz szóvivője.
Horváth László szerint a baloldali színjátékban, nyilvánvalóvá vált, hogy nincsen semmiféle verseny, mert a baloldali pártok vezetői már valamennyi körzetben megállapodtak arról, hogy ki lesz a nyertes.
Száznegyvenkilenc pályázat támogatásával több mint kétmilliárd forint érkezett Tolna megyébe a Magyar falu programban – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Idén összesen tíz magyar egyetem került fel a Shaghai Ranking szakterületeket vizsgáló Global Ranking of Academic Subjects rangsorára – közölte az ITM.
Tiszteletben tartja az igazságügyi miniszterek tanácsa, hogy vannak országok, amelyek nem akarnak élni az európai ügyészséghez való csatlakozás lehetőségével – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Varga Judit közölte: teljesen legitim az unióban, hogy egyes országoknak olyan alkotmányos berendezkedése van, ami kizárja a csatlakozást, és ez ellen a szakmának sincs kifogása.
Engedélyezte a brit gyógyszerfelügyelet a 12-15 éves korosztály beoltását a Pfizer és a BioNTech vállalatok által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinával.
A világon 172,6 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,7 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Az Olaszországba való beutazáshoz negatív eredményű PCR vagy antigén gyorsteszt szükséges a magyar állampolgárok számára, valamint regisztrálniuk kell magukat – közölte a római konzulátus.
Ukrajnában kis mértékben tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, szombatra kevesebb mint kétezer új beteget jegyeztek fel, és a halálos áldozatok száma is ismét száz alatti volt.
A nagykorú lakosság 30,5 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját Montenegróban.
A koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendkívüli korlátozások további enyhítését jelentette Belgium.
Argentínában és Szerbiában megkezdődött a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag gyártása – közölték orosz hírportálok.
A brazil egészségügyi felügyelet jóváhagyta a koronavírus elleni Szputnyik V orosz fejlesztésű vakcina importját és korlátozott alkalmazását az országban.
Újabb fertőzési rekord dőlt meg Kolumbiában pénteken, sorban a negyedik napon regisztrálnak minden addiginál több koronavírus-fertőzöttet.
Befejeződtek az Északi Áramlat-2 gázvezetékpár első vezetékének csőfektetési munkálatai – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Beomlott egy kisebb szénbánya Észak-Mexikóban, többen a föld mélyén rekedtek – közölték a helyi hatóságok.
Több mint egy tonna kokaint találtak a dél-olaszországi Gioia Tauro kikötőjében egy banánszállítmányba rejtve.
Tagadja a bűncselekményt az a 21 éves magát iszlamistának valló férfi, akinek a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását – mondta a gyanúsított ügyvédje Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Jován László közölte: védence a számítástechnikai eszközök és az abból származó adatok valódiságát nem vitatja.
Tagadta bűnösségét Donáth László lelkész, volt szocialista országgyűlési képviselő, akit könnyű testi sértéssel, és szemérem-sértéssel vádolnak.
Két nap alatt hatvankétszer intézkedtek a budapesti rendőrök a buszsávok szabálytalan használata miatt – közölte a BKK.
Demonstrációt tartanak ma délután 16 és 18 óra között Budapesten az Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Kossuth Lajos tér útvonalon, ezért jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken – közölte a BKK.
Kopasz Bálint aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kajakos duó aranyérmet szerzett 500 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon.
Gazsó Alida Dóra aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A Balla Virág, Takács Kincső kenus duó bronzérmet szerzett 500 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon.
Barátságos labdarúgó mérkőzés: Magyarország – Ciprus 1:0
Az osztrák Peter Stöger veszi át vezetőedzőként a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának szakmai irányítását.
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, elődöntő: FTC-Telekom Waterpolo – AN Brescia (olasz) 14:12

hirtv.hu/sorolo/sorolo-mehek-a-gyogyitasban-2522811?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?