ápr 30, 2021
6 Views
0 0

Somogyi kutyatámadás: elítélték a testvérpárra támadó pitbullok gazdáját

Written by

A Kaposvári Törvényszék az ítéletről az MTI-t pénteken tájékoztató közleményében azt írta: a vádlott kilenc working pit bulldog kutyát tartott a Somogy megyei településen házának udvarán.

Bár a férfi villanypásztort is telepített a telket határoló 90 centiméter magas kerítéshez, az nem volt alkalmas az ebek szökésének megakadályozására, mert ez az erős testfelépítésű kutyafajta akár 215 centiméter magas akadály átugrására is képes. Ezért fordulhatott elő többször is, hogy a vádlott kutyái elhagyták az udvart és fenyegették a helyieket.

(A legfrissebb hírek itt)

Három kutya 2019. január 15-én támadta meg az iskolába tartó gyerekeket. A testvérpár fiú tagja a háta mögé küldte a húgát és biciklijével a kutyák elé állt, de az ebek több helyen megharapták, 20 hét alatt gyógyuló sérüléseket okozva neki.

A támadásnak végül a vádlott vetett véget, a fiút a testével védte, majd biztonságos helyre vitte.

A bíróság a férfit gondatlanságból elkövetett testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

(Ez is érdekelheti: Testi sértés miatt keres két férfit a kőbányai rendőrség)

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/tamado-kutya-gazda-felfuggesztett-foghazbuntetes/rl74ypx

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?