ápr 29, 2021
10 Views
0 0

Soltész: húsz templom újulhat meg Pest megye három választókerületében

Written by

Soltész: húsz templom újulhat meg Pest megye három választókerületében

Pest megye három választókerületében 20 templom újulhat meg 240 millió forintos kormányzati támogatásból – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön, Ócsán.

Soltész Miklós államtitkár Ócsán azt közölte, hogy a kormány által egy hónapja elfogadott templomfelújítási program a több mint 26 milliárd forintos keretből 1400 magyarországi és 400 határon kívüli templom rekonstrukcióját támogatja.

Ez a támogatás is hozzájárul a magyar gazdaság újraindításához, mivel magyar vállalkozások jutnak így munkához

– hangsúlyozta az államtitkár.

Pánczél Károly (Fidesz), Dabas és térsége országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány az egyházi örökség védelmére idén is írt ki pályázatot, amelyre 29-szeres volt a túljelentkezés. Hozzátette, hogy a választókerületében hat település nyolc temploma fog megújulni ebben az évben. Földi László (KDNP), Cegléd és térsége parlamenti képviselője közölte: náluk négy egyházközség pályázott a felújítási programra, és csaknem 43 millió forintot sikerült elnyerniük. Bóna Zoltán (Fidesz), Szigetszentmiklós és térsége képviselője elmondta, hogy hozzájuk több mint 100 millió forint támogatás érkezik, amelyből hat településen fog megújulni nyolc templom.

Forrás: MTI; Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} #wpdevar_comment_4 iframe{max-height: 100% !important;}
pestisracok.hu/soltesz-20-templom-ujulhat-meg-pest-megye-harom-valasztokeruleteben/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?