okt 14, 2020
4 Views
0 0

Sokkolta Romániát a videó a brutális óvónőről

Written by

Azért bántalmazott egy kisgyereket, mert nem akart gyümölcsöt szeletelni.

A Transindex számolt be arról, hogy nagy felháborodást okozott egy videó, amely egy Ialomița megyei település óvodájában készült. Azt egy szülő tette közzé a Facebookon. Jól látszik, ahogy ijedt gyerekek az óvónő utasítására, műanyagkéssel gyümölcsöt szeletelnek, majd  amikor egyikük dacol, megüti, ami után a gyerek sírni kezd, mire a társai még inkább megrettenve, reszkető kézzel szeletelnek tovább.

Az Eudupedu.ro oktatási portál megkereste a megyei tanfelügyelőt, aki azt mondta, az óvónőt azonnali hatállyal kirúgták. Szerinte a felvételen egyértelműen az látszik, a gyerekek traumatizáltak.A videó láttán azonnal lépett, elbocsátotta az agresszióért felelős óvónőt, aki már csak a nyugdíjazásához szükséges papírokért mehet vissza. Eddig visszafoglalkoztatták, de soha többé nem dolgozhat a tanügyben. A szülők feljelentést tettek, nekik a tanfelügyelő azt tanácsolta, azt ne vonják vissza, mert az óvónő ellen, kirúgása után is, helye van a hatósági vizsgálatnak. Jelezte, felvették a kapcsolatot egy másik óvodával, kérvényezték, hogy a gyerekek átkerüljenek oda, mert ez is segíthet nekik feldolgozni a traumát.

Mint mondta, eddig ilyen nem történt, ha igen, azt nem jelentették, ezért arra kérte a többi szülőt, azonnal jelezzék, ha hasonlót tapasztalnak, mert az ilyen gyakorlat nem tűrhető el az oktatásban. A tanfelügyelőség vezetője bocsánatot kért a szülőktől az eset miatt, bár tudja, egy bocsánatkérés nem oldja meg egyetlen traumatizált gyerek gondját sem.

Kiemelt kép: Eudupedu.ro / Facebook

24.hu/kulfold/2020/10/14/sokkolta-romaniat-a-video-a-brutalis-ovonorol/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?