ápr 29, 2021
12 Views
0 0

Sneider Tamás szerint a Jobbik úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül

Written by

Sneider Tamás szerint a Jobbik úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül

Annak ellenére, hogy a Jakab Péter vezette Jobbik alapító és elvi nyilatkozatában is központi helyet foglalnak el a keresztény értékek, a párt mégis nemmel voksolt arról, hogy  az egri Eszterházy Károly Egyetem újból egyházi fenntartásba kerüljön. Sneider Tamás szerint a fentebb említett eset csak azt bizonyítja, hogy a Jobbik igenis úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül.

A Jobbik több alapelvét is feladta, ami Sneider Tamás, a Jobbik egykori elnöke szerint bizonyíték arra, hogy a párt mára már kezd gyurcsányista párttá alakulni. A fő bizonyíték pedig nem más, mint hogy az Országgyűlés keddi ülésén a párt parlamenti képviselői kivétel nélkül nemmel szavaztak, amikor az egri Eszterházy Károly Egyetem visszaadásáról kellett dönteni a katolikus egyház fenntartásába. A jelenleg független képviselőként politizáló Sneider a Magyar Nemzettel közölte, szerinte ez azért van, mert a szivárványkoalíciót vezető DK a baloldali összeborulás egyik tagjától sem tűrte volna el, hogy egyházaknak kedvező döntést támogasson.

Érdemes visszaemlékezni, a Jobbik alapító nyilatkozatában még az áll, hogy „pártunk keresztény, értékelvű mozgalom, vagyis minden szavához, tettéhez, működése minden eleméhez az isteni törvényekbe és az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul”.  A 2020-as dokumentumban szintén azt hirdették az egykori radikálisok: „büszkén vállaljuk, hogy a Jobbik egy nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt”. Ehhez képest Sneider Tamás szerint a párt, aminek egykor elnöke volt, meglepően könnyen adta fel a keresztény identitását, bár a képviselők között okozott némi zavart a készülő önmegtagadás, és volt, akinek lelkiismereti gondot okozott, hogy a meggyőződésével ellentétesen kell szavaznia. Utóbbiak az egykori jobbikos szerint elenyésző kisebbségben vannak, mivel a balra átevickélt alakulatban sokaknál csak álarc az állítólagos vallásosság, amelytől könnyedén és bűntudat nélkül válnak meg, ha a pillanatnyi érdekük úgy kívánja. Megint mások – Sneider szerint – teljesen tájékozatlanok voltak az intézmény történetével kapcsolatban, s azt sem tudták, hogy miről szavaznak, fogalmuk sem volt a törvényjavaslat tartalmáról, csak a föntről jövő utasítás szerint nyomogatták a gombokat.

A világon nincs még egy olyan párt, amely annak ellenére, hogy az alapító okiratában központi szerepet kap a kereszténység, ráadásul a címere, a jelképe a kettős kereszt, nem támogatja, hogy egy egyházi intézmény kerüljön vissza az eredeti fenntartójához. Ez, sajnos negatív értelemben, kuriózummá teszi a Jobbikot

– fogalmazott Sneider Tamás, aki számos más egykori párttársával együtt igennel szavazott az egyetem sorsával foglalkozó előterjesztésre. Hozzáfűzte, a Jakab Péter vezette Jobbik markáns oltásellenessége is súlyos csalódás volt.

Rendkívül kiábrándító volt, amikor a jelenlegi pártelnök emberkísérletnek titulálta az oltási programot. Az pedig, hogy ezt megfejelik még egyházellenességgel is, azt mutatja, hogy teljesen kifordult magából a Jobbik, és semmi köze az egykori önmagához

– jelentette ki Sneider. Úgy tűnik, a Jobbik a jelenlegi állapotában valóban csúcsra járatja a 2014-ben kezdődött „néppártosodást”, és a balra tolódással elfordult a nemzeti–konzervatív értékektől. A Jobbik – a szivárványkoalíció többi pártjához hasonlóan – tavaly tavasszal nem támogatta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását sem.

Forrás: Magyar Nemzet ; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

pestisracok.hu/sneider-tamas-szerint-a-jobbik-ugy-tancol-ahogy-gyurcsany-futyul/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?