okt 12, 2020
7 Views
0 0

Sikerként értékeli az ellenzék a vasárnapi vereséget

Written by

A mai eredményt egy szoros eredményt láthatunk, ezt a szoros eredményt az összellenzék együtt érte el és megértették a választók akaratát, hogy össze kell fogni, én hiszek ebben az összefogásban, de ettől fontosabb, hogy hiszek a szavazókban.

Így értékelte szereplését az ellenzéki összefogás jobbikos jelöltje vasárnap este. Bíró László mellett ott állt Jakab Péter Jobbik-elnök és Varju László DK-s képviselő is. Jakab Péter sikerként könyvelte el az eredményt, azt mondta, az ellenzéki szavazók történelmet írtak.

50 nap alatt egy nagyon szoros küzdelemben maradtunk csak alul. Ha 50 nap alatt az ellenzék erre volt képes, akkor retteghet a fidesz, hogy mire leszünk képesek másfél év múlva 2022-ben. Az a helyzet, hogy ez a szoros eredmény azt mutatja, hogy az irány jó.

– mondta Jakab Péter.

Másnap a parlament ülésén Jakab Péter már nem jelent meg. Helyette párttársa magyarázta, hogy miért nem sikerült a kétharmad lebontása.

Lukács László György szerint az ellenzéki összefogás receptje jó, ezt kell követni. Az MSZP-s Molnár Zsolt is pozitívan fogta fel a vereséget.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, a baloldal szerint – ahová már szerinte a Jobbik is tartozik – csak akkor van demokrácia, ha a baloldali jelölt nyer.

Fónagy János államtitkár arra kérte a baloldali szereplőket, hogy gondolják át, kivel fognak össze a hatalomért.Fónagy János arra is felhívta a figyelmet, hogy a Borsod 6-os számú választókerület soha nem volt egyértelműen fideszes. Az előző választások során a baloldali és jobbikos jelöltek együttesen mindig jobb eredményt értek el, mint most a közös ellenzéki induló. Az államtitkár szerint ez azt mutatja, hogy sok baloldali szavazó nem akarta leadni a voksát a jobbikos jelöltre.

Hír TV

hirtv.hu/ahirtvhirei/sikerkent-ertekeli-az-ellenzek-a-vasarnapi-vereseget-2509861?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?