máj 27, 2021
11 Views
0 0

Seth Rogen szerint el kell fogadni, hogy bizonyos poénoknak lejárt az ideje

Written by

Új könyvét promózta a Good Morning Britain című műsorban Seth Rogen a napokban, ahol arról is kérdezték, mit gondol korábbi filmjei ma már vitásnak és korántsem pc-nek mondható poénjairól.

Vannak olyan poénok, amik egész biztosan nem öregedtek jól, de szerintem ez a vígjáték természete. A viccek nem olyan dolgok, amelyek szükségszerűen tartósak

– fogalmazott a színész, aki szerint ezek a filmek és a bennük elhangzó poénoknak addig van létjogosultságuk, amíg az emberek nézik és élvezik őket.

A kérdés kapcsán felmerült a cancel culture és a vígjáték kapcsolata is, mivel sok humorista kénytelen volt leszámolni bizonyos poénokkal, amelyek napjainkban már nem elfogadtottak. A cancel culture fogalmára nehéz magyar megfelelőt találni, azt a jelenséget írja le, amikor valakit a társadalmi vagy szakmai közössége kiutasít soraiból az illető valamely megkérdőjelezhető, bántó megnyilvánulása vagy tette miatt. Erről itt írtunk hosszabban:

Kapcsolódó

Az elnyomottak hangjának indult, lincselés lett belőle

Bár előre mozdított egy csomó időszerű változást, hogy a megnyilvánulásokért és tettekért felelősségre vonhatóvá váltak az emberek és a vállalatok, a cancel culture kétélű fegyver, és messze nem csak a szólásszabadság miatt lenne fontos újragondolni.

Rogen nem érti, amikor a humoristák a jelenségről panaszkodnak, szerinte ha olyan dolgokkal viccelték, amik mára lejártak, egyszerűen fogadd el.

És ha nem gondolod, hogy kiment a divatból, akkor mondd ezt. Számomra nem éri meg olyan mértékben panaszkodni, ahogy más humoristákat panaszkodni látok

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy találna-e visszapörgetve a Twitter-oldalán a múltban elhangzott ellentmondásos poénokat,  Rogen azt válaszolta, soha nem az a fajta humorista volt, aki valamilyen módon kipécézett csoportok megcélzására irányuló poénokat gyártott.

Vicceltünk velük kapcsolatban anélkül, hogy észrevettük volna? Biztosan. És ezek a dolgok ott vanank a filmjeinkben, és amikről örömmel mondhatom, hogy nem öregedtek jól. De a Twitteremen sosem vicceltem olyan dolgokkal, amik kívülről nézve szörnyűségnek tűnnének, ha te igen, akkor megkérdőjelezném, miért tetted ezt. Rettenetes dolgokat mondani rossz, tehát ha ilyesmit tettél, akkor valamilyen formában szembe kell nézned vele.

24.hu/kultura/2021/05/27/seth-rogen-poen-vigjatek-cancel-culture/

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?