okt 14, 2020
9 Views
0 0

"Senki nem tudja megmondani, eddig tart a rehabilitáció" – Túlélte a vírust és az embóliát a pólós

Written by

A pólós rendkívül súlyos állapotba került, miután megfertőződött a koronavírussal. Kétoldali tüdőembóliával és tüdőgyulladással kezelték, mesterségesen kellett segíteni a légzését.

A vlv.hu-nak elmondta, pokolian nehéz másfél hónapon van túl.

(A legfrissebb hírek itt)

– Borzalmas fájdalmat éreztem a mellkasomban és a hátamban egyszerre, valamennyi levegővételnél, minden egyes mozdulatnál. Folyt rólam a víz, mint egy erős kondiedzés után, és már beszélni sem tudtam. Elkezdtem fulladni, nem kaptam levegőt. Örök hálával tartozom az ápolóknak, a nővéreknek – emlékezett vissza a sportoló. – Kaptam egy új életet, nagy szerencsém volt.

A medencébe való visszatérése hosszú folyamat lesz.

– Senki nem tudja megmondani, meddig tart a rehabilitáció, amit nem szabad siettetni. Az október azzal telik, hogy a hematológustól a pulmonológián át az immunrendszer ellenőrzéséig, egy nagyobb sportorvosi kivizsgálásig rengeteg mindenen kell átesnem, hogy megkapjam az engedélyt ahhoz, hogy elkezdhessek edzeni – tette hozzá Tóth.

Szerdán az Inforádió adta hírül: a világbajnok úszó Milák Kristóf (20) is átesett a koronavíruson. Sok izmot vesztett, de jövő héten várhatóan már edzhet.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezek az izgalmas alkalmazások várnak az AppGalleryben (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/csapat/tulelte-a-virust-es-az-emboliat-a-polos-toth-kristof/zf0nmcp

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?