márc 30, 2021
4 Views
0 0

Selmeci Attila: Milák Kristóf élettani mutatói egyre inkább „földönkívüli” képességekre utalnak

Written by

Az úszásra született Milák Kristóf edzője kezd megnyugodni, miután a nehézségektől és feszültségektől távolról sem mentes kaposvári edzőtábor után a tanítványa az országos bajnokságon remekelt.

A Honvéd 21 éves klasszisa az ob elején 200 méter pillangón az előfutamban minden idők ötödik, a döntőben pedig a második legjobb idejét úszta, aztán 100 méter gyorson és 100 pillangón is országos csúccsal győzött, valamint megnyerte a 200 és a 400 méter gyorsot is.

Heti 60-70 kilométeres edzésadagok

Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila elárulta, a szombaton véget ért országos bajnokság után egy hét pihenőt rendelt el.

„Húsvéthétfőn találkozunk újra a Duna Arénában, ott kezdődik el az a 15 hetes hosszú menetelés, amelynek célvonalához Tokióban, a 200 pillangó olimpiai döntőjében érkezhetünk el. Bízom abban, hogy semmi sem akadályozza meg az itthoni felkészülési etapot követő háromhetes tenerifei edzőtáborunkat, amelynek nehézségi fokáról elég annyit elárulnom, hogy a fiúkra, Kristófra, Márton Richárdra és Biczó Bencére heti 60-70 kilométer megtétele vár” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Selmeci Attila még az ob közben. Az edző szerint a világcsúcstartó versenyzőjének élettani mutatói egyre inkább „földönkívüli” képességekre utalnak.

Percek alatt regenerálódik

A mesteredző állítását támasztja alá, hogy Milákot akkor sem fékezi le a besavasodás, ha rövid időn belül kétszer is tövig nyomja a gázpedált. Ahogy azt tette szerdán reggel, amikor előbb az 50 gyorson javította meg az egyéni csúcsát, majd 10 perccel később csak a világcsúcs volt az ellenfele a 200 pillangón, majd csütörtökön uzsonnaidőben, amikor 9 perccel a 400 gyors megnyerése után egy ezüstöt is behúzott az 50 pillangón.

„Három nappal a budapesti Európa-bajnokság úszóversenyeinek rajtja előtt térünk vissza Teneriféről, kemény munkából, rövid kiengedéssel. Azt hiszem, hogy az európai ellenfelek aligha hozhatják zavarba Kristófot a Duna Arénában. Addig az is kiderülhet, hogy legnagyobb riválisunk, a japán Daija Szeto mivel tud kirukkolni” – folytatta Selmeci Attila.

Az olimpiai felkészülés hajrájában a „Selmeci Team” visszatér az idén megkedvelt Kaposvárra, ahol kifogástalan szolgáltatások biztosították az eredményes felkészülésüket. A tokiói kihívás előtt három hét áll a rendelkezésükre, hogy a formát „ötcsillagosra” – ötkarikást is lehetne mondani – élesítsék és mentálisan is felkészüljenek az év legnagyobb megmérettetésére.

Nyitókép: MÚSZ/Sz Press

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?