ápr 29, 2021
7 Views
0 0

Sell in May and Go Away – Működhet idén a stratégia?

Written by

Hihetetlen első negyedév volt szinte mindenben, amit be lehetett árazni, beleértve a faanyagot és az ingatlanárakat, túlságosan is elszálltunk

– így fogalmazott Mark Yusko a CNBC “ETF Edge” című műsorában nemrég. Az olyan nyersanyagok, mint a faanyag, a réz és a nyersolaj árnövekedése a második negyedévben felpörgetheti az inflációt, figyelmeztetett a stratéga.

Szerintem az inflációs számok nagyon meg fogják rémiszteni az embereket

– mondta.

Elég belegondolni, hogy miért is létezik a “Sell in May and go away” mondás: ha májustól októberig tartjuk a befektetéseinket, akkor általában veszítünk ezen egy kis pénzt. Egy normális évben az összes pénzedet inkább az év egyéb időszakaiban keresheted meg

Hozzátette még Yusko, hogy a magasabb kamatlábak és a tőkenyereség-adó esetleges emelése tovább súlyosbíthatja a problémát, és felgyorsíthatja a növekedési részvényekből az értékpapírokba való átfordulást, a rotációt.

A guru vélekedése szerint lesznek helyek, ahol “el lehet bújni”, de nagy általánosságban a piacok elég volatilisek lesznek a nyáron és ősszel, és jobb, ha készpénzt halmoz inkább fel az ember és “kiüli” ezt az időszakot, ezt követően majd ősszel tudunk vélhetően akciósan vásárolni.

Persze nem mindenki osztja a stratéga vélekedését az inflációs várakozásokkal és a kamatlábak alakulásával kapcsolatban.

Steve Grasso, a Stuart Frankel intézményi értékesítésért felelős ügyvezető igazgatója ugyanebben az ETF Edge interjúban például így fogalmazott:

Amíg a kamatok stabilak, addig mind a növekedési, mind az érték alapon árazott részvények jók lehetnek. Mindenki azt várja, hogy a kamatlábak magasabbra szökjenek, és talán végül is így is lesz, de Powell, a Fed elnöke továbbra is “ül a kamatlábakon”.

Címlapkép: (c) Copyright 2020, dpa (wwwdpa.de). Alle Rechte vorbehalten, Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210429/sell-in-may-and-go-away-mukodhet-iden-a-strategia-480866

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?