ápr 28, 2021
11 Views
0 0

Sehol nincs nyilvántartás az eddig beoltottak települési szintű eloszlásáról

Written by

A Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) és az Országos Kórházi Főigazgatóságnak sincs településszintű nyilvántartása az oltottakról – számol be az Átlátszó.

Március végén fordultak közérdekű adatigényléssel NNK-hoz, hogy fény derülhessen arra, milyen be- és átoltottság jellemzi az egyes településeket, főként a nagyobb városokat. A lap az Operatív Törzset is kérdezte, de nem válaszoltak a megkeresésre. 

Adatigénylésük során arra voltak kíváncsiak, hogy a múlt hónap végéig

  • hány főt oltottak be koronavírus elleni védőoltással a fővárosban és a megyei jogú városokban (településszintű, illetve a főváros esetében kerületi bontásban), továbbá
  • mennyi volt ezekből az első, illetve a második oltást megkapók száma.

Mindebből kiderült volna, hogy milyen esetleges eltérések mutatkoznak az ország különböző részei, területei között az oltottságot tekintve.

Az NNK válasza így szólt:

Az adatigénylésben kért adatokkal (beoltottak száma településenként lebontva) az NNK nem rendelkezik, ezért az azok megismerésére irányuló igényt elutasítom.

A Kórházi Főigazgatóság is azt a választ adta, hogy nem rendelkeznek ilyen adatokkal.

Múlt hét csütörtökön érte el Magyarország a 3,5 millió beoltottat, így hétvégén már kinyithattak a teraszok a fokozatos nyitás jegyében.

alfahir.hu/2021/04/28/oltasok_szama_koronavirus_telepulesek_nnk_okf

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?