jún 10, 2021
4 Views
0 0

Schobert Norbertnek 15 millió forintos kártértérítést kell fizetnie

Written by

Schobert Norbertnek 15 millió forintos kártértérítést kell fizetnie

A fitneszguru jogszerűtlenül használt fel zenéket a DVD-in.

A lemezkiadók közösen léptek fel, és a 2013 óta húzódó ügyben tavaly 15 milliót ítéltek meg nekik. De újabb perre készülnek, mivel álláspontjuk szerint a tetemes összegnek megfelelő késedelmi kamatokat Schobert Norbert nem fizette meg írja a 24.hu

A kiadók eredetileg 80-90 millió forintot szerettek volna kapni, mivel Schobert engedély és a jogdíjak megfizetése nélkül használt zenéket a DVD-in. Az ügyészség viszont csak a 2010-től forgalomba került felvételeket (három Rubint Réka DVD) vette figyelembe, a többi (2003-ig nyúlnak vissza a jogsértések) szerintük elévült. 

„Mi azzal érveltünk, hogy nincs elévülés, mert a régebben kiadott DVD-k is folyamatosan raktáron voltak, és hirdette őket. Tehát folyamatban volt az értékesítés, de ezt az érvünket nem fogadták el” – nyilatkozt a lapnak a kiadókat képviselő ügyvéd, Bérczes László. 

Schobert Norbert is megszólalt az ügyben, de részleteket arra hivatkozva nem árult el, hogy a jogi ügyeket nem a médiában kell rendezni: „Örülök, hogy egy nyolc éve húzódó eljárás lezárult. Mindent kifizettem, amit kiszabtak rám és mindenkinek jó egészséget kívánok”.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210610-schobert-norbertnek-15-millio-forintos-karterterites-kell-fizetnie

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?