jún 4, 2021
16 Views
0 0

Schanda: Ismét lehet tartani diplomaosztókat

Written by

Magyarország az egyetlen az unióban, ahol nem vakcinahiány van, hanem vakcinabőség, több oltóanyagunk van, mint amennyien jelentkeznek oltásra – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádióban.
A miniszterelnök bejelentette: Magyarország hamarosan átáll a tömeges oltásról készenléti oltási rendszerre.
269 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 805 571-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 26 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 818-ra emelkedett.
Már 5 millió 238 ezer embert beoltottak, közülük 3 millió 814 ezren már a második dózist is megkapták.
Az oltások után mért adatok is azt mutatják, hogy a vakcinák hatékonyak – mondta a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Szlávik János közölte: jelentősen csökken az aktív betegek és a kórházban fekvők száma, valamint a szennyvízben mért örökítőanyag is alacsony. A vakcinák az indiai mutáns ellen is hatékonyak, de a teljes védettséghez mindkét oltás felvétele szükséges.
Az oltások beszerzésével nagyon sok időt nyertünk a nyugat-európai államokhoz képest – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Magyarország élőben című műsorunkban.
Az újranyitás elkezdődött Magyarországon az átoltottság növekedésével, idén áprilisban nőtt a kiskereskedelmi forgalom, az emberek elkezdték elkölteni a megtakarításaikat – mondta Cseresnyés Péter államtitkár az M1-en.
Az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat – közölte Schanda Tamás, az ITM stratégiai és parlamenti államtitkára.
Országszerte és a határokon túl is megemlékezéseket tart a magyarság ma, a nemzeti összetartozás napján, az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján.
A magyar nemzet megmaradt, azok, akiket elszakítottak tőlünk fizikai valójukban, lélekben mindig is velünk maradtak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban.
Trükkök százaival sem sikerült bizonyítania a baloldali városvezetésnek azt, hogy a kormány ellehetetleníti az önkormányzatokat mondta híradónknak az újpesti önkormányzat fideszes képviselője.
Ozsváth Kálmán közölte: a Fideszt bíráló plakátkampány ellenére a kerületben az önkormányzati gazdasági társaságok legnagyobb része nyereségesen működött.
Az egyik budapesti EB-meccsen akart robbantani és a Balatonnál a tömegbe hajtani, a kedden a TEK által elfogott 21 éves, magát iszlamistának valló férfi.
Hetek óta tartó felderítés eredménye, hogy elfogták a terrortámadásra készülő magyar férfit – mondta Gulyás Gergely. A miniszter hangsúlyozta, terveiről nem csak beszélt a dzsihadistákhoz köthető fórumokon, hanem előkészületeket is tett.
Nem tagadta, hogy több merényletre is készült Budapesten az a 21 éves kecskeméti egyetemista, akit kedden fogtak el a TEK kommandósai.
A Terrorelhárítási Központ főigazgatója a Magyarország élőben című műsorunkban elmondta, hogy az interneten radikalizálódott férfi számolt azzal, hogy meg fog halni.
Hajdu János szerint a gyanúsított egyedül akarta véghez vinni a cselekedetét, és nincs arra bizonyíték, hogy lenne magyar terrorsejt.
A kereszténység mindig is tudatában volt a Szentírás hagyományai alapján, hogy a nemzeti lét és az egyházakhoz való tartozás nemhogy nem szemben áll egymással, hanem egymásra irányul, egymást erősíti – mondta Semjén Zsolt az állami kitüntetések átadásán.
Kihirdették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat eredményét. A beérkezett több mint 10 ezer fotóból 101 képet választottak ki a trianoni békediktátum 101. évfordulójára emlékezve.
Petőfi Sándor manapság ugyanolyan értékes, mint amilyen a saját korában volt, és példakép lehet az ifjúságnak – hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a 2022-2023-as Petőfi-emlékév kapcsán.
A gazdaság újraindítását követően Magyarország visszatér a hiány- és adósságcsökkentő pályára, amely az elmúlt 10 évet is jellemezte – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.
Számos szempontból ellentmondásosnak nevezte az Európai Bíróság Magyarországnak a Sargentini-jelentés megszavazásának módja miatt benyújtott keresetét elutasító döntését az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.
Tárgyalások kezdődtek a stratégiai együttműködésről a magyar nemzeti oltóanyagközpont és az orosz vakcinagyártásért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szentpéterváron.
A világon 172 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,7 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
A tagországok lakosságának 50 százaléka nem elégedett a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére tett európai uniós intézkedésekkel – derült ki az Eurobarométer felméréséből.
Megkezdődik a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag gyártása Szerbiában.
Ismét lehet esküvőket, lakodalmakat és más ünnepségeket szervezni Észak-Macedóniában, ám az ölelkezés, a kézfogás és a puszilkodás tilos ezeken az eseményeken, amelyeken egyébként legfeljebb százan vehetnek részt – közölte a szkopjei sajtó.
Ukrajnában egy nap alatt kevesebb mint 2600 új beteggel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, a járvány terjedése továbbra is stagnálást mutat.
A korosztályok szerinti koronavírus elleni oltást szabad regisztrációval váltották fel az olasz egészségügyi hatóságok, de a tartományok továbbra is eltérő oltási ütemezést követnek.
Svédország balközép kormánya több vonatkozásban is kudarcot vallott a koronavírus-járvány kezelésében – hangsúlyozta állásfoglalásában a svéd parlament alkotmányügyi bizottsága.
Japán 1,24 millió adag koronavírus elleni védőoltást adományoz Tajvannak.
A koronavírus-fertőzöttek lélekszámának emelkedése által sújtott Afrika, ahol szinte teljesen leállt az oltóanyagok szállítása, nem áll készen a világjárvány újabb hullámára – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet.
A dán parlament törvényt fogadott el arról, hogy az országba érkező menedékkérőket külföldre, akár Európán kívüli országokba telepítsék át.
Az Európai Bizottságnak alapvető aggályai vannak az elfogadott dán törvényjavaslattal, amely lehetővé teszi a menedékkérők áttelepítését Európán kívüli országokba – jelentette ki Adalbert Jahnz, az Európai Bizottság szóvivője.
Irán teljességgel elfogadhatatlannak nevezte, hogy felfüggesztették szavazati jogát az ENSZ Közgyűlésében.
Joe Biden amerikai elnök rendeletében büntetőintézkedéseket hozott 59 kínai vállalat ellen, amelyeknek kötődnek a kínai védelmi és megfigyelési technológiákat fejlesztő ágazathoz.
A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet 17 alkalommal talált bizonyítékot arra, hogy a szíriai rezsim vegyi fegyvert vetett be politikai ellenfeleivel szemben – jelentette ki a szervezet főigazgatója.
Az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatok rendezett kivonását szorgalmazta Kína, Pakisztán és Afganisztán, miután a három ország külügyminiszterei videokapcsolaton keresztül egyeztettek.
Tizennyolc tálib szélsőséges fegyveres meghalt, köztük az osztag parancsnoka, amikor a kormányerők harci gépei csapást mértek állásaikra az észak-afganisztáni Dzsauzdzsán tartomány Akcsa körzetében.
Az államcsínnyel megbuktatott és illegalitásba vonult képviselők alkotta ellenzéki árnyékkormány felszólította a junta elleni harcra a muzulmán rohingjákat, állampolgárságot ígérve az üldözött kisebbség tagjainak az új demokratikus Mianmarban.
Tűz ütött ki fiatalkorúak börtönében Kairóban, legalább hat gyerek meghalt, és kéttucatnyian megsérültek.
Robbanás történt a közép-szerbiai Cacak lőszergyárában, a helyszíni jelentések szerint senki nem sérült meg.
Megemlékezett a közelmúltban, 85 éves korában elhunyt Dornbach Alajos ügyvédről, volt SZDSZ-es országgyűlési képviselőről, a parlament egykori alelnökéről Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.
Jogerősen kilenc-kilenc év szabadságvesztésre ítéltek három szerb kábítószer-kereskedőt Pécsen, amiért jelentős mennyiségű heroint hoztak Magyarországra 2019 márciusában.
Fának ütközött egy gépkocsi Kaba és Hajdúszoboszló között, az autót vezető férfi a helyszínen meghalt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
A magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte a fehérorosz csapatot az Európa-liga arany divíziójának ötödik fordulójában.
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő: FTC-Telekom Waterpolo – CN Marseille (francia) 14:6
Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának legújabb, hatodik ütemében – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.
Folynak a tárgyalások a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny jövő évi magyarországi Nagy Rajtjáról, amelyet a kormány is támogat – jelentette be Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

hirtv.hu/ahirtvhirei/schanda-ismet-lehet-tartani-diplomaosztokat-2522760?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?