ápr 11, 2021
17 Views
0 0

Sajtos-diós rétesrúd áfonyás öntettel

Written by

Hozzávalók 4 személyre:

2 camembert sajt (25 dkg)

10 dkg dióbél

4 réteslap

1 cs. snidling

1 citrom reszelt héja

1 tk. olívaolaj

Az öntethez és a salátához:

10 dkg friss kék áfonya

2 ek. extraszűz olívaolaj

1 ek. balzsamecet

15 dkg készen kapható vegyes zöldsaláta-keverék

1 zöldalma

Elkészítés:

1. Az áfonyát megmossuk, 10 dekányit selymesre turmixolunk az olívaolaj és a balzsamecet keverékével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és ha szükséges, kevés cukorral egyenlíthetjük ki az ízeket. Tálalásig félretesszük. Az almát megmossuk, felkockázzuk, összeforgatjuk a salátával és a maradék áfonyával.

2. A sajtot konyhai aprítógépbe tépkedjük, majd hozzászórjuk a diót, valamint fél csokor snidlinget és a citrom héját. Krémes állagúra mixeljük.

3. A réteslapokat tisztított konyhai felületre terítjük, és egyenként 4 egyenlő részre vágjuk őket. A tésztalapok széleit 1 ujjnyi vastagon visszahajtjuk. Alsó részére kanalazzuk a sajtos tölteléket, majd az ujjunkat a közepébe téve feltekerjük, így adunk neki formát, valamint készítünk helyet a sülés közben megolvadó sajtnak. Szivarformájú rudacskákat kell kapnunk.

4. Megkenjük olívaolajjal, majd forró serpenyőben, folyamatosan forgatva ropogósra és aranybarnára sütjük őket.

5. Az áfonyás zöldsalátával tálaljuk. Az áfonyás mártást a saláta fűszeres önteteként tálaljuk.

www.blikk.hu/receptek/konnyu-vacsora/sajtos-dios-retesrud-afonyas-ontet-recept/t21tq7l

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?