márc 28, 2021
7 Views
0 0

Saját közösségi oldalt indít Donald Trump

Written by

Három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát Donald Trump volt amerikai elnök – jelentette be szombaton az amerikai Newsmax televíziónak Corey Lewandowski, Trump volt vezető kampánytanácsadója.

Lewandowski az új platformot egy „interaktív kommunikációs eszközként” mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd a volt elnökkel – írja az MTI.

Azt tapasztalhattuk a technológiai óriásvállalatoktól, hogy ha nem értesz egyet a filozófiájukkal, akkor törölnek. Lesz egy platformunk, ahol az emberek szabadon kommunikálhatnak anélkül, hogy félniük kellene a megtorlástól vagy a törléstől

 – fogalmazott a volt tanácsadó. A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után döntöttek arról, hogy eltiltják a volt elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket leginkább azzal magyarázták, hogy szerintük Donald Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták az emberéleteket követelő zavargásokat.

Bernie Sanders vermonti szenátor, korábbi demokrata párti elnökjelölt néhány napja azt mondta, aggályosnak tartja, hogy a technológiai cégek vezetői döntenek a vélemények cenzúrájáról. A politikus úgy fogalmazott, kényelmetlenül érzi magát azzal kapcsolatban, hogy a Twitter eltávolította Trump fiókját. Sanders felhívta a figyelmet arra, hogy mindez a volt elnöktől eltérő nézetekkel rendelkező emberekkel is előfordulhat.

Az új közösségi oldal nem támaszkodik majd az Amazon szervereire – mondta Lewandowski arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy Trump közösségi oldala ne jusson arra a sorsra, mint a Parler nevű platform.

Az oldal teljesen az alapoktól épül fel, így kontrollálható lesz, hogy ki vesz részt a terjesztésében

 – rögzítette. A 2018 augusztusában létrehozott, mintegy 12 millió felhasználót számláló Parler mikroblog-szolgáltató rendkívül népszerű volt Donald Trump híveinek körében, azonban a január 6-ai Capitolium elleni támadás után a vállalat szervereit üzemeltető Amazon a „közbiztonság rendkívül valós kockázatára” hivatkozva elérhetetlenné tette az oldalt. Ezzel párhuzamosan a platformot ideiglenesen a Google és az Apple is eltávolította kínálatából. Jason Miller, Donald Trump jelenlegi tanácsadója szerint az új platform több tízmillió felhasználót vonz majd be. 

index.hu/kulfold/2021/03/28/donald-trump-kozossegi-oldal-egyesult-allamok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?