máj 31, 2021
6 Views
0 0

Rusvai Miklós: ha nem lesz 7,5 millió beoltott, ősszel újabb hullám jöhet

Written by

Rusvai Miklós: ha nem lesz 7,5 millió beoltott, ősszel újabb hullám jöhet

Megjelent az indiai mutáns Magyarországon is, ennek kapcsán Rusvai Miklós virológus a Spirit FM Aktuál című műsorában kijelentette, az ismert vakcinák ezzel szemben is védelmet nyújtanak. A virológus arról is beszélt, hogy nyáron szünetet tart a járvány, de ha nem oltatják be elegen magukat, akkor ősszel újabb hullámra számíthatunk.

Az indiai mutánsnak a megjelenése nem okozott meglepetést, hiszen közel 20 országban Európában kimutatták, csak idő kérdése volt, hogy nálunk mikor mutatják ki – jelentette ki Rusvai Miklós a Spirit Fm Aktuál műsorában. Szerinte a magyar fertőzöttek olyantól kaphatták el, akik előtte külföldön jártak.

Az eddig megfigyelések szerint – ha csökkent százalékban is – a jelenlegi vakcinák védelmet nyújtanak az indiai variánssal szemben is. Ez alatt azt érti, hogy az a vakcina, ami az eredeti vuhani változattal szemben 92 százalékban véd, az az indiainál 86 százalékban fog.

Rusvai szerint kevéssé valószínű, hogy még 2 millió ember beoltatja magát. “Nyáron szünetet tart a járvány, de idén ősszel számolnunk kell azzal, ha addig nem oltatják magukat elegen, akkor egy újabb járvány-hullám jelentkezhet” – mondta a virológus.

Ha nem halad a korábbi ütemben az oltás, és nem lesz legalább 7,5 millió beoltott, nagy esély lesz egy újabb hullámra – Rusvai reméli, hogy ez enyhébb lesz. Az egészségügyön nem lesz akkora terhelés, de a betegség lefolyása ugyanúgy fog történni.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg. 

atv.hu​

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210531-rusvai-miklos-ha-nem-lesz-7-5-millio-beoltott-osszel-ujabb-hullam-johet

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?