jún 11, 2021
10 Views
0 0

Rupert Murdoch szerint semennyit sem ér a legfontosabb angol bulvárlapja

Written by

Óriási, 200 millió fontot kitevő veszteséget ért el a híres/hírhedt brit bulvárlap, a Sun – írja a Guardian. Ennek hatására a bulvárlap tulajdonosa, az ausztrál származású jobboldali média mogul, Rupert Murdoch nulla fontra írta le a Sun és a Sun on Sunday lapok értékét.

A Sun részben a koronavírus okozta válság miatt került ennyire nehéz helyzetbe. A járvány miatti forgalomcsökkenés és a reklámpiaci nehézségek viszont a Sun veszteségeinek csak 20 százalékáért felelősek. A veszteség legnagyobb részét, 164 millió fontot azok a jogi költségek okozták, amelyeket a lapnak azért kellett kifizetnie, mert kiderült, hogy a riporterek pár szaftos sztoriért több embernek is lehallgatták a telefonját, ami persze teljesen illegális.


Simon Hughes, a Sun lehallgatásainak egyik áldozata. Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A lap ellen többen is pert indítottak, ilyen volt például Simon Hughes volt liberális parlamenti képviselő, aki szerint azért hackelték meg a telefonját a Sun riporterei, hogy kiderítsék, meleg-e. Ebben az ügyben a héten hoztak döntést, a lap kiadójának “jelentős összeget” kellett kifizetni a volt képviselőnek.

A Sun próbálta a veszteséget azzal kordában tartani, hogy elbocsátottak dolgozókat és 40 százalékkal visszavágták a marketing költségeket, de ez sem igazán segített. A Guardian cikke szerint a leírásról szóló pénzügyi jelentés alapján úgy tűnik, hogy a kiadó nem számít arra, hogy a Sun bármikor is nyereséges lesz a jövőben.

444.hu/2021/06/11/rupert-murdoch-szerint-semennyit-sem-er-a-legfontosabb-angol-bulvarlapja?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?