jún 3, 2021
8 Views
0 0

Rossz hírek érkeztek az 50 nap múlva startoló olimpiáról – Mi lesz így minden idők legfurcsább világversenyével?

Written by

Az önkéntesek az olimpia, de úgy általában a nagy világversenyek sosem látott szereplői, de nélkülük talán lehetetlen is lenne lebonyolítani ilyen nagyszabású sporteseményeket. A tokiói olimpiára 80 ezer fővel számoltak, a legnagyobb gond, hogy a számuk tízezerrel csappant az elmúlt időszakban.

(A legfrissebb hírek itt)

Sokakban ez is aggodalmat kelt, hiszen ezzel a zavartalan lebonyolítás került veszélybe, de a szervező bizottság vezérigazgatója, az örökké optimista Muto Tosiro most derűlátó. Szerinte ez egyáltalán nem veszélyezteti rendezést. Mivel nem lesznek külföldi nézők, így a sportvezető szerint nem is biztos, hogy szükség van ennyi segítőre.

Bár arról nem szóltak a hírek, hogy mi okozta az önkéntesek ilyen nagy számú lemondását, de biztosan köze van a pandémiához. Japán még mindig nem áll jól beoltottsággal, a lakosság mintegy három százalékánál tartanak. Megfelelő vakcina ugyan rendelkezésre áll, de a beoltáshoz szükséges szakemberek száma a szűk keresztmetszet. Az ázsiai országban csak védőnő, orvos és fogorvos adhat be oltóanyagot.

Pont ezek az emberek, mintegy hatezer szakember írt nyilvános levelet az olimpiai megrendezése ellen. Japánban jelenleg csak az idős, 65 év feletti embereket, illetve az egészségügyben dolgozókat oltják. Ráadásul a Pfizer vakcinából csak az olimpián résztvevő sportolók részesülnek majd, az önkéntesek, akik ráadásul tömegközlekedésen kénytelenek majd utazni, ők nem.

Japánban június 20-ig hosszabbították meg a rendkívüli állapotot. Cégóriások vezetői is fejüket csóválják az olimpia megrendezésével kapcsolatban. A Rakuten vezérigazgatója, Mikitani Hirosi nem rég azt mondta a CNN-nek, hogy Japánnak egy öngyilkos misszió lesz az olimpiai játékok megrendezése.

www.blikk.hu/sport/csapat/olimpia-tokio-koronavirus-onkentesek-lemondas/c7ykvgh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?