márc 30, 2021
8 Views
0 0

Rossz hír a szomszédból: Ukrajnában ezrekkel több új fertőzöttet találtak, mint tegnap

Written by

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban az azonosított fertőzöttek száma 10 533 új esettel 1 662 942-re, az elhunytaké pedig 286-tal 32 418-ra nőtt. Eddig 1 307 076-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont csaknem 6,7 ezerrel 323 448-ra emelkedett.

Kórházba az elmúlt napban most a megelőző napoknál kevesebb, 2597 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, vasárnap még számuk háromezer fölött, szombaton pedig ötezer fölött volt. A legtöbb új beteget, 1422-őt az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból, Kijevből jelentették, ahol az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko kijevi polgármester tájékoztatása szerint már meghaladta a 161 ezret, az elhunytaké 33-mal 3367-re nőtt.

(A legfrissebb hírek itt)

Mikola Povoroznik, a kijevi polgármester, Vitalij Klicsko első helyettese az egyik televíziónak nyilatkozva előző nap kilátásba helyezte, hogy ha tovább nő a betegek száma a fővárosban, újra lezárhatják a metrót, és korlátozzák a felszíni közösségi közlekedést, mint tavaly tavasszal, továbbá bezárnak az óvodák és az iskolák alsó tagozataiban is szüneteltik az oktatást. Kijelentette: nem javult a helyzet azóta, hogy Kijevet március 19-től a legsúlyosabb, “vörös” kategóriába sorolták, és ebben a fővárosiak a hibásak, akik nem tartják be a karanténkorlátozásokat.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter keddi tájékoztatóján közölte, hogy az egész országban “feszült” a kórházi helyzet, a Covid-betegek ellátására kijelölt intézmények telítettsége az országban átlagosan 54 százalékos. Hozzátette, hogy különösen rossz a helyzet a fővárosban, Kijevben, továbbá négy régióban: Kijev megyében, a nyugat-ukrajnai Zsitomir, valamint a déli Odessza és Mikolajiv megyékben. A tárcavezető tájékoztatása szerint az elmúlt hét, azaz március 22-28. között csaknem 13 ezerrel több új fertőzöttet jegyeztek fel, mint a megelőző héten.

(Ez is érdekelheti: Nő a fertőzöttek száma, mégis feloldják a korlátozásokat Bulgáriában)

A kórházi ellátásra szorulók száma is nőtt: számuk a megelőző héten mintegy 37 ezer, az elmúlt héten már 44 A helyi híradások beszámoltak arról, hogy a dél-ukrajnai Herszon megyei kórházában 53-an fertőződtek meg koronavírussal – a felük orvos -, ami miatt az intézmény vezetőit a megye kormányzója felfüggesztette a vizsgálat idejére. A kórházat csak részben ürítették ki, mert bizonyos osztályok, mint a kardiológia és az égési részleg az egyetlen a megyében.

(MTI)

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.


EXTRA AJÁNLÓ
6 különleges húsvéti ajándék nőknek a tavaszi megújulás jegyében (x)
Lakásfelújítás: megnéztük, hogyan éri meg belevágni! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/ukrajna-koronavirus-gyorsult-a-terjedes/55erxve

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?