márc 29, 2021
4 Views
0 0

Romániában több mint húsz településen tüntettek a megszorítások ellen

Written by

Romániában 24 településen voltak tüntetések vasárnap éjszaka a járványügyi korlátozások szigorítása ellen, hét helyen a résztvevők száma meghaladta a törvényileg megszabott százat – közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség a hatóságok összegzését ismertetve.

A csendőrség 219 bírságot szabott ki a szervezőkre és egyes résztvevőkre összesen 100 ezer lej (7,4 millió forint) értékben, amiért nem tartották be a kijárási tilalmat, a gyülekezési korlátozásokat és az egészségügyi előírásokat. A hatóságok 120 ezer lejre bírságoltak és bezárattak három bukaresti luxus-szórakozóhelyet is, ahol a korábbi bírságok ellenére, a járványügyi tiltásokat semmibe véve rendszeresen nagyszabású bulikat tartottak.

Romániában vasárnap este lépett hatályba az a kormányhatározat, amely két órával növeli az éjszakai kijárási tilalom időtartamát, és csökkenti az üzletek nyitvatartási idejét azokon a településeken, amelyeken felgyorsult a koronavírus-fertőzések terjedési üteme. A kormányhatározat egyebek mellett a klubok, bárok, diszkók és játéktermek működését is betiltja.

Kevesebb mint egy hónap alatt ugyanis Romániában csaknem megkétszereződött a halálesetek száma. Hétfőn újabb 120 koronavírusos beteg haláláról számoltak be a hatóságok. Bár a hivatalosan regisztrált új esetek átlagos száma nem érte el az 5500-at (míg tavaly novemberben a 8500-at közelítette), a járványügyi szakemberek az áldozatok és a súlyos esetek gyorsan növekvő számából arra következtetnek, hogy sok tekintetben súlyosabb a helyzet, mint a második hullám tetőzése idején.

index.hu/kulfold/2021/03/29/romania-tuntetes-szigoritasok-ellen-birsag-bezaratas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?