máj 29, 2021
12 Views
0 0

Romániában már oltják a 12-15 éveseket is Covid ellen

Written by

Pedig Brüsszel még nem is engedélyezte.

Románia megkezdte szombaton a 12-15 éves gyerekek koronavírus elleni oltását, még mielőtt Brüsszel hivatalosan engedélyezte volna ezt – számolt be az MTI.

A Hotnews.ro hírportál jelentése szerint Bukarest egyik közparkjában e célból felállítottak két mobil oltóállomást. A jelentkezőket a Pfizer-BioNTech vakcinájával oltják be. Ehhez szükség van a szülők vagy gondozók beleegyezésére.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken a 12-15 éves kiskorúak számára is ajánlotta a BioNTech/Pfizer vállalatok által közösen fejlesztett Comirnaty nevű, koronavírus elleni vakcinát.

Az EMA Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) a vakcina vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy az oltóanyag ugyanúgy viselkedik a gyermekeknél, mint a 16 évesnél idősebb serdülőknél és felnőtteknél, ezért minden 12 évesnél idősebb embernél biztonsággal alkalmazható a koronavírus-fertőzés megelőzésére. Az Európai Bizottság még nem adta meg hozzájárulását a gyerekek beoltásához.

24.hu/kulfold/2021/05/29/koronavirus-romania-12-15-evesek-oltas/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?