okt 13, 2020
8 Views
0 0

Riasztó jövőkép: egy 108 éves nő lesz az emberiség megmentője a járvány után?

Written by

A The Stand című minisorozat december 17-én érkezik meg a CBS All Access kínálatába, amely Stephen King 1978-as klasszikusának adaptációja lesz. A minisorozat teli lesz sztárokkal, Whoopie Goldberg 108 éves nőt alakít, a True Blood egykori vámpírja, Alexander Skarsgard pedig magát az ördögöt.

(Még több sorozat itt)

A történet szerint 1990 nyarán a világra szabadul egy halálos vírus, amit az amerikai sereg fejlesztett ki. Az influenzajárvány után kevesen maradnak életben, a megmaradt emberek azonban immunisnak tűnnek a betegségre. Köztük sincs viszont összetartás, egy részük a magát prófétának tartó Abigail anyához (Whoopie Goldberg) csatlakozik, a többiek Las Vegasba mennek, hogy egy Randall Flagg (Alexander Skarsgard) nevű mániákussal bulizzák végig a posztapokalipszist.

Alexander Skarsgard a True Bloodban vámpír volt, most ismét vérben fürdik / Fotó: CBS All Access

Alexander Skarsgard a True Bloodban vámpír volt, most ismét vérben fürdik / Fotó: CBS All Access

Whoopie Goldberg igazi húzónév volt egykor Hollywoodban, a színésznő 1991-ben Oscar-díjat kapott a Ghost című filmben nyújtott alakításáért. A magyar nézők számára is egy csomó filmből ismerős lehet a 64 éves színésznő, aki az Apáca show 1-2 után a 2000-es években több tévésorozatban is visszatérő szereplő volt, a Glee – Sztárok leszünk, A stúdió és a Zsaruvér több epizódjában is játszott.

Már a sorozat új előzeteséből látszik, hogy nem a szereplőgárdán fog múlni a siker, hiszen a Westworld és az X-Men korábbi színésze, James Marsden és az Aquaman néha agresszív szépsége, a Johnny Depp-pel való hadakozása miatt címlapokon szereplő Amber Heard is kulcsszerepekben tűnnek fel a képernyőkön. A 10 részes produkciót árgus szemekkel követi majd a szakma és a közönség is, hiszen az elmúlt években több olyan Stephen King adaptáció is volt, amelyek hatalmas csalódások lettek. Jól emlékezhetünk a hazánkban is bemutatott A Búra alatt című sorozatra, ahol egy vidéki amerikai várost zárt el a külvilágtól egy megmagyarázhatatlan jelenség. Nagy csalódás volt még a 2010-től 2015-ig futó Haven, ami a procedurális nyomozós szériák unalmát nem tudta lerázni magáról.

Vannak azért, akik jól csinálják

Reménykedhetünk, hogy nem rontják el teljesen a The Standet, hiszen az elmúlt évekből van néhány olyan példa is, amikor lenyűgözően adaptáltak egy Stephen King regényt. A Hulu nevű streaming szolgáltató 2016-ban mutatta be a 11.22.63-at, ami talán az egyik valaha készített legjobb időutazós sorozat volt. A széria egyik executive producere a mostanában a Star Wars bukása miatt megkövezett, de akkor még az egekbe magasztalt J. J. Abrams volt. James Franco egy Maine-ben élő kisvárosi tanár bőrébe bújt, aki különös missziót kapott: menjen vissza az időben és akadályozza meg a John F. Kennedy elnök elleni merényletet. A produkció egyszerre volt izgalmas dráma, szerelmi történet és kemény sci-fi, így aki látta, erősen sajnálkozott, hogy csak 8 rész készült belőle.

A Hulu a későbbiek során is jóban maradt a King adaptációkkal, hiszen élményszámba megy legújabb sorozatuk a Castle Rock, melynek első két évada idehaza az HBO GO-n elérhető. A produkció ismert helyszíneket, személyeket, motívumokat kölcsönöz a horror mesterének írásaiból, a forgatókönyvírók pedig ezt a paklit keverik meg. Magán Castle Rockon kívül a produkcióban felbukkan a Remény rabjaiból ismert legendás börtön, valamint a Ragyogásban Jack Nicholson által játszott Jack Torrance unokahúga, de a második szezonban a Tortúrából ismert, fiatal Annie Wilkes (Lizzy Caplan) is ránk hozza a frászt párszor.

Whoopi Goldberg 108 éves prófétaként tűnik fel a The Standben / Fotó: Northfoto

Whoopi Goldberg 108 éves prófétaként tűnik fel a The Standben / Fotó: Northfoto

2020-ban a The Standdel együtt két Stephen King-sorozatot is kapunk, hiszen az év elején az HBO-ra megérkezett A kívülálló (The Outsider) is. Ebben a Zsivány Egyes sztárja, Ben Mendelsohn által játszott nyomozó rejtélyes gyilkossági ügyet kezd el felgöngyölíteni. A helyi baseball-edzőt, Terryt (Jason Bateman) azzal gyanúsítják, hogy megölt egy kisgyereket. A férfi azonban ártatlannak vallja magát, és sziklaszilárd alibije van, a bűntény időpontjában máshol tartózkodott. Lehetséges volna, hogy a férfi egyszerre volt két helyen? A széria igazi tősgyökeres krimi, amiben a misztikum is jelen van, de csak a háttérben, az árnyékban lopakodva.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Nem csak az arcukra használják a nők! Íme az intim hidratálás titkos fegyvere (x)
Miért okoz depressziót az őszi sötéteség? Ezt tehetjük ellene (x)

www.blikk.hu/streaming/jarvany-stephen-king-vegitelet-sorozat-ajanlo-the-stand/n4chxme

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?