febr 22, 2021
5 Views
0 0

Rétvári Bence: Kínos a baloldal újabb magyarázkodása

Written by

Az Országgyűlés ma dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint egy az államfő által korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról.
2623 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 405 646-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 347-re emelkedett.
Magyarország jövője azon múlik, hogy ki nyer 2022-ben az országgyűlési választásokon – jelentette ki az Országgyűlés elnöke az InfoRádióban. Kövér László a baloldal részéről minden eddiginél piszkosabb, aljasabb kampányra számít.
Felgyorsítja Karácsony Gergely a fővárosi ingatlanok kiárusítását – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint márciusig összesen kétmilliárd, az év végéig pedig nyolcmilliárd forintot meghaladó bevételt várnak a telkek, épületek eladásából.
„Elképesztő egyébként, hogy milyen emberek gondolják magukat alkalmas miniszterelnök-jelöltnek” – így kommentálta a Facebookon Varga Damm Andrea a Momentum bejelentését, Fekete-Győr András miniszterelnök-jelöltségéről.
Befogadná a Heti TV-t és a 100 Tagú Cigányzenekart Budafok-Tétény fideszes polgármestere. Ehhez kéri képviselőinek támogatását.
Karsay Ferenc közleményében azt írta, hogy kerületében mindig jól működött az együttélés a különböző népcsoportok és vallási felekezetek között.
A beruházások és fejlesztések ösztönzése áll a kormány Gazdaság-újraindítási akciótervének középpontjában – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter.
Eddig húszezer család vásárolhatott legalább hétüléses autót a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.
A beszámoló, illetve a társasági adó bevallási határidejének halasztása volt a kormány egyik leghatékonyabb adóügyi intézkedése a koronavírus-járvány első szakaszában – mondta Izer Norbert a Világgazdaságnak.
A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára kiemelte: az érintett vállalkozások így négy hónapon keresztül mintegy százmilliárd forinttal gazdálkodhattak tovább.
Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a kedvezményes újraindítási gyorskölcsön iránt jelentős az érdeklődés – mondta Parragh László a kamara elnöke az M1 -en.
A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát – hívta fel a figyelmet Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Az Eurostat adatai szerint Magyarországon az elmúlt időszakban határozottan csökkent a szegénységben élők száma – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.
Komoly, soha nem látott fejlesztések várnak a hazai élelmiszeriparra az évtized végéig, a korábbi európai uniós költségvetési ciklusokhoz képest jóval nagyobb összegből újulhat meg az ágazat – mondta Erdős Norbert a Magyar Nemzetnek.
Az Áldozatsegítő Központ tevékenységére hívja fel a figyelmet az igazságügyi miniszter hétfői Facebook-bejegyzésében, hangsúlyozva: a zaklatás áldozatai számára is van segítség.
Az uniós tagállamok külügyminisztereinek hamarosan kezdődő tanácskozásának középpontján az áll, miként válaszoljon az EU arra, hogy Oroszország nem tartja be emberi jogi kötelezettségeit – közölte az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
A világon több mint 111,3 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma csaknem 2,5 millió, a gyógyultaké 62,8 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Március első hetében érkezhetnek meg az első adag, koronavírus elleni oltóanyagok Koszovóba – jelentette k Isme Humolli, az Egészségügyi Világszervezet pristinai irodájának vezetője.
Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök.
Izraelben korlátozások bevezetésére készülnek a hatóságok az általában nyilvános felvonulásokkal, jelmezbálokkal és összejövetelekkel ünnepelt purimi örömünnep idejére, hogy elejét vegyék a koronavírus-járvány újbóli felerősödésének.
Először ismerte el a tanzániai elnök, hogy a koronavírus-fertőzés jelen van az országában, előtte hónapokon át azt hangoztatta, hogy imádsággal már legyőzték.
A Kínával szembeni előítéletek és a gyanakvás elvetésére, valamint egy ésszerűbb Kína-politika alkalmazására szólította fel az amerikai törvényhozókat Vang Ji kínai külügyminiszter.
A rendkívüli hideg miatt, amely Texast sújtotta, az amerikai állam közműfelügyelete ideiglenesen megtiltja az energiaszolgáltatóknak, hogy energiaszámlát küldjenek ki a háztartásoknak, vagy hogy díjtartozás miatt kikapcsolják az energiaellátásukat.
Általános sztrájk kezdődött Mianmarban a katonai hatalomátvétel miatti tiltakozásul, és több ezren gyülekeztek az utcákon, pedig a hadsereg azzal fenyegeti a tiltakozókat, hogy megmozdulásuk emberek életébe kerülhet.
Az erőszak azonnali beszüntetésére és a bebörtönzöttek szabadon bocsátására szólította fel hétfőn az ENSZ-főtitkár a mianmari juntát.
A Boeing azt javasolja a légitársaságoknak, hogy ideiglenesen függesszék fel azon 777-es típusú repülőgépeinek használatát, amelyek olyan hajtóművel vannak felszerelve, mint amelyiknek egyes darabjai vasárnap Denver egyik elővárosára hullottak.
Megrongáltak a németországi Kölnben egy emlékhelyet, amelyet egy idegengyűlölő merénylet áldozatainak emeltek a támadás első évfordulójának alkalmából – jelentették német hírportálok.
A hétvégén 1600 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok, közterületi csoportosulások tilalmának megsértése miatt – mondta Kiss Róbert alezredes.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által koordinált nemzetközi felderítés eredményeként három körözött embert fogtak el Olaszországban és Angliában.
386 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.
Kilenc illegális bevándorlót szállító embercsempész menekült el a rendőrök elől vasárnap késő este a 8111-es úton, Baracska külterületén – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
Ötezer doboz, több mint hatmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Barabás és Beregdaróc között egy bokros területen.
Hét ember megsérült, amikor összeütközött egy kisbusz és egy teherautó Fülöpjakab és Kunszállás között – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a kormány nevében köszöntötte a parasportolókat a Magyar Parasport Napja alkalmából.
59 éves korában elhunyt Zlatko Saracevic, a horvátok olimpiai és világbajnok kézilabdázója, a Veszprém egykori kiváló játékosa.
Férfi kosárlabda Eb-selejtező : Magyarország-Ausztria 81:58
Labdarúgó NB I.: Budafoki MTE – Puskás Akadémia 0:3
Márton Anita lett a 100 éves Szegedi Vasutas SE atlétikai szakosztályának vezetője.

hirtv.hu/ahirtvhirei/retvari-bence-kinos-a-baloldal-ujabb-magyarazkodasa-2517313?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?