ápr 27, 2021
9 Views
0 0

Részegen, álmában zaklatta saját kisfiát a középkorú kalocsai "apa"

Written by

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a 40 éves kalocsai elkövetőnek az ügyében, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol.

A férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert az élettársával közös 13 éves fiúgyermekét ittas állapotban több alkalommal bántalmazta, az éjszakai órákban az alvó, ezáltal kiszolgáltatott sértettet rendszeresen, erőszak alkalmazásával szexuálisan zaklatta.

(A legfrissebb hírek itt)

A férfit időközben az általa szintén bántalmazott élettársa elhagyta. A vádlott cselekményeinek az vetett véget, hogy a sértett a pedagógusának beszámolt a történtekről. A gyámhatóság a fiút kiemelte a terhelt gondozásából, nevelésbe vette és nevelőszülőnél helyezte el.

(Ez is érdekelheti: A hatóságok adtak nevet a Dusnokon titokban született babának – A szülők most elárulták: ezért nem anyakönyveztették a gyermeküket)

Ezt követően a férfit a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd megtörtént a letartóztatása. Cselekményét az eljárás jelen szakaszáig nem ismerte be.

A vádemelést követően a Kecskeméti Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a vád tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, vonatkozásukban a törvény 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a vádlott személyi körülményei sem ellensúlyoznak, így az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért indítványozta az elsőfokú bíróság határozatának helybenhagyását az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

(Ügyészség)

EXTRA AJÁNLÓ
Lépésről lépésre: íme, egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Egy vitamin a szép hajért, bőrért és körmökért: így hat ránk a biotin (x)

www.blikk.hu/aktualis/krimi/letartoztatas-ugyeszseg-sajat-gyermek-szexualis-bantalmazas/rgtz7k4

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?