okt 15, 2020
7 Views
0 0

"Rengeteget szenvedtek, de ez is a része a futballnak" – így nyilatkozott Marco Rossi az oroszok elleni meccs után

Written by

A legfontosabb szempont, hogy az Izland elleni Eb-selejtező döntőjére készen álljon a csapat. Ez a legfontosabb feladat, és ezt emelte ki a csapat kapitánya, Szalai Ádám is:

(A legfrissebb hírek itt)

„Az elmúlt hetek mindenféleképp pozitív eredményeket hoztak a válogatottnak, nem lehet más célunk, mint kijutni az Európa-bajnokságra. Amióta itt vagyok a válogatottnál, nem volt rá példa, hogy hétről-hétre ki-ki meccseket vívunk, nagyon büszke vagyok a csapatra. Olyan csapategység van jelen pillanatban, hogy bárki is van a pályán, az a maximumot nyújtja. Hangsúlyozom, az a feladat, hogy kijussunk az Eb-re. Akár pályán vagyok, akár nem”.

A Puskás Aréna avatóján még csak 18 percet kapott, azóta alapember lett a csapatban Szalai Attila. A fiatal játékos kiválóan irányította a védelmet, pedig voltak olyan időszakok is, amikor percenként jött az orosz attak:

„Nagyon boldog és büszke vagyok, nagyon teljesítményt nyújtottunk. Elindultunk egy úton, egy jó úton. Ezen a meccsen is nagyot küzdöttünk. Mind a három meccs nagyon nehéz volt, de azt gondolom, ezen a találkozó volt a legnehezebb. Nagyon sokat kellett küzdeni, hajtani”.

Dibusz Dénes a 10. válogatott meccsén állt a kapuban. Ahogy a Ferencvárossal a tavalyi EL-meccsen, ezúttal is gól nélkül hozta le a találkozót Moszkvában:

„Az első félidőben meg tudtuk oldani úgy a védekezést, hogy ne nagyon kerüljenek mögénk. A második félidőben többször kerültek helyzetbe, Dzjuba remekül használta ki a fizikai adottságait. Mi egy picit el is fáradtunk a végére, nem mindig értünk oda. De mindenki beletette a melót, ennek eredménye, hogy meg tudtuk úszni gól nélkül. Sikerült mindig okosan reagálni azokra a szituációkra, amikor sikerült átjátszani a védelmünk, megdolgoztunk ezért az egy pontért”.

Kevés elégedettebb kapitány van most Marco Rossinál. Bár kiemelte, a technika és a taktika nem mindig párosul jó játékkal, ezen a meccsen nagyot harcolt a magyar csapat:

„Nagyon boldog vagyok, elsősorban elégedett a hozzáállással. Az elsőtől az utolsó pillanatig harcoltak, sosem adták fel. Segítették egymást, de rengeteget szenvedtek, ez is része a futballmérkőzéseknek. Már 7 pontot szereztünk, volt amikor jól is játszottunk, de ma este sokat szenvedtünk. Ha azt nézzük, hogy technikailag és taktikailag hogyan teljesítettünk, az már egy másik szempont.

Ahogy mondtam korábban Magyarország vagyunk, nem Franciaország, Olaszország, vagy egyéb kiemelkedő futballnemzet. Nem tudunk idejönni, fölénybe lenni és nyerni mindig. Két lábbal kell a földön maradni, és mindenkinek körülöttünk. Ha valaki azt mondja nekünk a három meccs előtt, hogy találunk 3-4 pontot, néhányan alá is írták volna, megérdemelten van ennyi pontunk. Mostantól kezdve a koncentráció Izland elleni meccsen van, amely a FIFA-, vagy az UEFA-ranglistán előrébb van. Küzdeni kell, ahogy eddig tettünk”.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezek az izgalmas alkalmazások várnak az AppGalleryben (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/nemzetek-ligaja-magyar-valogatott-marco-rossi/xw9z8t2

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?