jún 5, 2021
1 Views
0 0

Rengeteg koronavírusos tini kerül kórházba az Egyesült Államokban – Koronavírus a világban – az Index nemzetközi hírösszefoglalója szombaton

Written by

Argentínában és Szerbiában megkezdődött pénteken a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag gyártása − írja az MTI. Vlagyimir Putyin orosz elnök videón kísérte végig, amint a két országban beindul a tömeggyártás.

Argentína és Szerbia eleinte a saját lakosságnak fog oltóanyagot gyártani, a későbbiekben pedig exportál is belőle − adta hírül az orosz vakcinák menedzseléséért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Marcelo Ruben Figueirast, az argentin Laboratorios Richmond gyógyszergyártó vállalat elnöke azt mondta, hogy vállalata a remények szerint az idei év végére százmillió adag orosz vakcinát állít majd elő. Már épül az országban egy vakcinagyártó vállalat, és miután átadták, évente ötszázmillió adagot fognak gyártani Argentínában.

Szerbiában a Torlak Intézetben kezdődött meg az orosz oltóanyag tömeggyártása, és várhatóan tíz napon belül már kapnak belőle a szerbiai oltópontok.

index.hu/kulfold/2021/06/05/koronavirus-a-vilagban-az-index-nemzetkozi-hirosszefoglaloja-szombaton-covid-19-vakcina-oltas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?