ápr 29, 2021
5 Views
0 0

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Kaliforniában

Written by

A Kalifornia állambeli Alamedában egy helyi lakos, Mario Gonzalez életét vesztette egy rendőri intézkedés közben április 19-én – közölte a CNN.

Mario Gonzales a rendőrségi testkamera-felvételen

Mario Gonzales a rendőrségi testkamera-felvételen

Fotó: Alameda Police Department

A férfit a rendőrök arccal lefelé földre teperték és leszorították, hogy ne tudjon mozogni. Mario Gonzales közel öt perc elteltével elvesztette eszméletét, és miután pulzusa nem volt kitapintható, a rendőrök megkezdték az újraélesztést. Gonzalez a kórházba szállítás után meghalt. A halál okát még nem állapították meg, így azt sem tudni, hogy szerepet játszott-e benne alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság.

A rendőrséget azért hívták ki, mert a férfi látszólag drog hatása alatt állt, és arról is kaptak információkat, hogy lopást követett el. A rendőrök testkamerái szerint Gonzales az intézkedés megkezdése előtt körülbelül tíz percig beszélt a rendőrökkel, és nem volt hajlandó közölni a nevét.  

A férfi a felvételeken zavartnak látszik, és egyértelműen ellenállt az intézkedésnek.

A videók alapján nem világos, hogy Gonzalest milyen erővel szorították a földhöz. Az azonban hallatszik, ahogy az egyik rendőr azt mondja a többieknek, hogy

ne helyezzetek súlyt a mellkasára. Semennyire.

Másikuk megerősítette:

Nem szorítjuk erősen.

[embedded content]

A három rendőrtisztet egyelőre fizetett szabadságra küldték. A helyi seriff hivatala, a kerületi ügyész és a város is külön nyomozást indított az ügyben.

index.hu/kulfold/2021/04/29/mario-gonzales-rendorseg-intezkedes-meghalt-kalifornia-alameda/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?