ápr 30, 2021
6 Views
0 0

Rendkívüli oltási akció indul pénteken

Written by

Az Európai Unión belül kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, Máltával együtt vezetjük az európai rangsort – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.
Gulyás Gergely közölte, az oltásnak köszönhető, hogy elkezdődött az újraindítás. A beoltottak száma pénteken elérheti a négymilliót, így a kormány korábbi döntésének megfelelően életbe léphet a korlátozások feloldásának újabb üteme.
A kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a védettségi igazolványok elismeréséről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
A kormány az ötmillió oltás elérésekor – várhatóan május harmadik hétvégéjéig – szeretné feloldani a lakodalmakra vonatkozó tilalmat – közölte Gulyás Gergely.
Rendkívüli oltási akció lesz ma: a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében – értesült az Origo.
A járvány harmadik hullámának csökkenő szakaszában vagyunk, így az újraindítás újabb lépései lehetségesek – mondta az országos tiszti főorvos.
Tartós védettség csak két oltás után alakul ki – közölte Rusvai Miklós virológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Egészen elképesztő, bizarr tünetekkel találkozni azok között a betegek között, akik poszt-Covid szindrómával kerülnek kórházba – mondta Zacher Gábor Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Látásromlást, hallásvesztést, szívizomgyulladást eredményezhet a betegség, sőt kísérő jelenség lehet a pszichés állapot megváltozása is – figyelmeztette a toxikológus azokat, akik még mindig úgy gondolják, hogy nem kérnek a koronavírus elleni oltásból.
A védettségi igazolvány a legtöbb helyen kötelező belépő lesz, és nagyban fogja korlátozni, hogy egy adott helyre kik mehetnek be – mondta Szentkirályi Alexandra Magyarország élőben című műsorunkban.
A kormányszóvivő közölte, pénteken elérhetjük a 4 millió beoltottat, és szombattól léphetnek életbe az új szabályozások.
Továbbra is fontos fenntartani a járványügyi készültséget, amely őszig megadja a kormánynak azt a felhatalmazást, hogy hatékony és gyors döntéshozatallal tudjon lépni – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője Magyarország élőben című műsorunkban.
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.
A kormány célja, hogy az áldozatsegítő központok 2025-re országos hálózatot alkossanak – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter.
Áder János  köztársasági elnök szerint a hazai szén-dioxid-elnyelő kapacitás növelése érdekében gyarapítani kell az erdősített területek nagyságát, erre jó módszer lehet a fasorok telepítése az utak, vasutak mentén.
A koronavírus-járványról és diplomáciai kérdésekről egyeztetett telefonon Orbán Viktor miniszterelnök és Hszi Csin-Ping kínai elnök.
Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Az Európai Parlament jóváhagyta azt a jogszabályt, amely kötelezi az internetes platformok üzemeltetőit, hogy a terrorista propagandát felfedezésüktől számítva egy órán belül töröljék.
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője mérföldkőnek nevezte a rendelet elfogadását a terrorizmus elleni küzdelemben.
Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadta a koronavírus elleni beoltottságot igazoló dokumentumról kezdődő tárgyalásokra vonatkozó álláspontját.
A képviselők leszögezték, hogy a járvány ideje alatt használni tervezett igazolványnak megkülönböztetés nélkül kell biztosítania a szabad mozgást Európában.
A világon 150,1 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,1 millió, a gyógyultaké 87,2 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Olaszországban meghaladta a 120 ezret a koronavírus-járvány halottainak szám.
Franciaországban május 19-én a vendéglátóhelyek teraszainak és a kulturális intézmények újranyitásával kezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos feloldása – jelentette be Emmanuel Macron államfő.
Oroszország nem hagyja válasz nélkül Csehország és Bulgária alaptalan és provokatív vádjait – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Csehország április 17-én azzal vádolta meg Oroszországot, hogy szakszolgálatai felelősek a vrbeticei hadianyagraktárban 2014-ben bekövetkezett robbanásokért, majd kiutasított 18 orosz diplomatát.
Bulgária főügyészsége hat orosz állampolgárt gyanúsít azzal, hogy 2011 és 2020 között négy robbanást szervezett meg az ország fegyvergyáraiban.
Megzavarta egy amerikai hadihajó a kínai haditengerészet Tajvan közelében és a Dél-kínai tengeren végzett gyakorlatát – közölte a kínai védelmi minisztérium szóvivője.
A NATO megkezdte csapatai kivonását Afganisztánból – közölte az észak-atlanti katonai szövetség egyik illetékese az AFP francia hírügynökséggel.
24 illegális bevándorló holttestét szállították Tenerifére a spanyol hatóságok. Valamennyien egy nyílt vízi átkelés során vesztették életüket. A Kanári-szigetekre tavaly 8-szor több migráns érkezett, mint 2019-ben.
Első fokon 2,5, illetve 4,5 év börtönre ítéltek két moldovai férfit, akik mások által Magyarországra juttatott migránsokat próbáltak továbbszállítani az országhatártól tavaly nyáron.
BKK: Az ünnepnapok kivételével a májusi hétvégéken a 3-as metró továbbra is csak az északi szakaszon jár a vonalon zajló felújítási munkák miatt.
Női kézilabda NB I: Motherson Mosonmagyaróvári KC – Érd 28:24
Férfi vízilabda ob I: Szolnoki Dózsa – FTC-Telekom Waterpolo 7:11
Labdarúgó NB I: Diósgyőri VTK – Újpest FC 0:0; MTK Budapest – MOL Fehérvár FC 1:3
A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy készül, hogy a MOL Magyar Kupa hétfői döntőjében már lehetnek nézők a Puskás Aréna lelátóján.

hirtv.hu/ahirtvhirei/rendkivuli-oltasi-akcio-indul-penteken-2520903?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?