ápr 28, 2021
9 Views
0 0

Rendkívüli intézkedés: kényszerszabadságra küldi több mint 700 alkalmazottját a bukaresti repülőtereket üzemeltető állami vállalat

Written by

A vállalat a pénzügyi stabilizálás szükségességével indokolta a lépést. Tavaly 70 százalékkal csökkent az utasforgalom a tavalyelőtti évhez képest, az idei első negyedévben pedig 75 százalékos visszaesést jegyeztek a tavalyi év első három hónapjához mérten.

(A legfrissebb hírek itt)

A légi közlekedésben a különböző országok által bevezetett korlátozások továbbra is kiszámíthatatlanok, így a reméltnél lassabb ütemben indul majd újra a légi közlekedés. Ezért vált szükségessé a költséghatékonyságot növelő intézkedések bevezetése – magyarázta a vállalat.

Ez is érdekelheti: Ismét kényszerszabadságra küldi a Dacia több mint ezer dolgozóját júniusban

A vezetőség a dolgozók érdekeit képviselő szakszervezettel folytatott tárgyalásokon két változatot tűzött napirendre: az egyik a rövidített munkaidő bevezetése, a másik a dolgozók egy részének kényszerszabadságra küldése. A felek nem tudtak megállapodásra jutni, hogy melyiket alkalmazzák, ezért az igazgatótanács megbízta a vezetőséget, hogy indítsa el több mint 700 dolgozó kényszerszabadságra küldési eljárását. A vállalatnak mintegy 1500 dolgozója van.

(MTI)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/romania-repulok-bukarest/dby6sbd

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?