Sze 24, 2020
9 Views
0 0

Remekül illik a sós alapanyagok mellé is: íme három, egyszerű szőlős recept

Written by

Ez a gyümölcs amellett, hogy nagyon finom, még rendkívül egészséges is, hiszen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, valamint magas az antioxidáns-tartalma.

(A legfrissebb hírek itt)

Sajtos golyó

Hozzávalók: 20 szem szőlő, 15 dkg natúr sajtkrém, 10 dkg reszelt trappista sajt, durvára tört pisztácia

Elkészítés: Keverjük össze a sajtkrémet a reszelt sajttal, és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. Közben mossuk meg a szőlőt és szemezzük le. Miután jól lehűlt a massza, formázzunk belőle korongokat, tegyünk a közepükre egy-egy szem gyümölcsöt, majd alakítsunk belőlük golyókat és forgassuk durvára tört pisztáciába.

Sajtos golyó./ Fotó: shutterstock

Sajtos golyó./ Fotó: shutterstock

Krémleves

Hozzávalók: 1 kg szőlő, 2 ek. méz, 2 ek. liszt, 2 dl főzőtejszín, kevés őrölt fahéj, pirított mandula és olívaolaj

Elkészítés: Mossuk meg és szemezzük le a szőlőt, majd tegyük egy fazékba, öntsük fel vízzel és főzzük kb. 10 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk össze. Egy másik fazékban keverjük simára a lisztet a tejszínnel, és szűrjük rá a szőlőturmixot, ízesítsük mézzel és fahéjjal, majd főzzük további 15 percig a levest. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, tálaljuk szőlővel, kevés olívaolajjal és pirított mandulával díszítve.

Krémleves./ shutterstock

Krémleves./ shutterstock

Tésztasaláta

Hozzávalók: 20 dkg szőlő, 20 dkg masnitészta, 0,5 dl olívaolaj, 2 ek. citromlé, néhány szem fekete olívabogyó, csipetnyi só és bors, kevés rukkola, a díszítéshez piros kaliforniai paprika

Elkészítés: A tésztát főzzük meg a szokásos módon, majd szűrjük le. Az öntethez keverjük össze az olívaolajat a citromlével, 1 csipet sóval és borssal, majd öntsük a tésztára. A szőlőt mossuk meg, szemezzük le, vágjuk félbe és adjuk a salátához. Tálaljuk rukkolával és díszítsük piros kaliforniai paprikával az ételt.

Tésztasaláta./Fotó: shutterstock

Tésztasaláta./Fotó: shutterstock

Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a szőlő nem utóérő gyümölcs, azaz ha savanyúan szüretelik le, akkor leszedés után már nem érik tovább.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Recept nélküli szer a kellemetlen hüvelygomba ellen! (x)
Beszéljünk a vérzészavarról őszintén (x)

www.blikk.hu/eletmod/tippek/harom-egyszeru-szolos-recept/3p2x39p

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?