jún 5, 2021
10 Views
0 0

Rekordszámú embert oltottak be Olaszországban

Written by

Rekordszámú embert oltottak be Olaszországban

Rekordszámú, 600 ezer embert oltottak be Olaszországban a koronavírus ellen pénteken – közölték a helyi egészségügyi hatóságok szombaton.

Olaszország 37 millióval a második helyen áll Európában a beadott oltások számát tekintve, csak Németország adatai magasabbak. Az olaszokat Franciaország és Spanyolország követi.

Az egészségügyi hatóságok részben az oltópontok számának növekedésében látják a siker titkát. Március elején még csak 1500 helyszínen oltottak a koronavírus ellen, míg jelenleg 2666 ez a szám. A következő hetekben további 800 oltóponttal bővül a lista.

A római kormány honlapján közzétett adatok szerint összesen 37,06 millió adag koronavírus elleni vakcinát adtak be Olaszországban az oltási kampány kezdete óta. A 12 évnél idősebb lakosság 23,48 százaléka szerzett teljes védettséget.

A dél-európai országban 126 415 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak. Az elmúlt hetekben a napi új fertőzöttek és halálos áldozatok száma is csökkenő tendenciát mutat. Pénteken 2557 új fertőzöttet és 73 halálesetet regisztráltak.

A számokat látva a kormány az óvintézkedések fokozatos feloldásáról döntött. Hétfőtől az eddig éjjel 11-kor kezdődött és hajnali ötig tartó kijárási tilalom kezdetét éjfélre tolták el. A bárok és az éttermek vendégei már zárt helyiségben is fogyaszthatnak, de egy asztalnál legfeljebb négyen ülhetnek.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210605-rekordszamu-embert-oltottak-be-olaszorszagban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?