máj 4, 2021
12 Views
0 0

Reformokat ígérnek a Golden Globe vezetői a korrupciós botrány után

Written by

Átalakítanák a Golden Globe-díjakat odaítélő szervezet, a Hollywoodban dolgozó külföldi filmes újságírók alkotta HFPA működési szabályzatát annak vezetői. A HFPA-t egy norvég újságíró, Kjersti Flaa (interjúnk) perelte be, mert többszöri próbálkozásra sem vették fel tagjaik közé, és mert szerinte a szervezet illegális kartellként működve ellehetetleníti azon hollywoodi szórakoztatóipari riporterek munkáját, akik nem tartoznak a tagjai közé.

Flaa keresetét ugyan elutasította a bíróság, de a szervezet reformokra készül. Egy független ügyvédi iroda belső vizsgálatát követően, amelynek eredményeiről hétfőn tájékoztatták őket, a HFPA vezetősége nyilvánosságra hozta a megfogalmazott ajánlásokat. Ezek értelmében

  • évente 20 új taggal bővülne a szervezet
  • közülük előnyt élveznének a fekete újságírók
  • a következő másfél évben 50 százalékkal nőne a szervezet összlétszáma
  • a tagsághoz nem lenne szükséges a dél-kaliforniai tartózkodási cím
  • a tagok nem fogadhatnak el promóciós ajándékokat, a HFPA különféle testületeiben pozíciót vállaló tagok jövedelmi forrásait pedig egyesével ellenőriznék.

A HFPA tagsága dönthet a javaslatok elfogadásáról, a Los Angeles Times cikke szerint viszont a vezetőség tagjai fenntartják a jogot, hogy lemondjanak, ha a reformjavaslatokat elutasítják.

24.hu/kultura/2021/05/04/golden-globe-reformok-hfpa/

Komment írása

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?