ápr 16, 2021
6 Views
0 0

Realme 8 Pro – valami régi és valami új

Written by

Bevezető

Átpörgettem a specifikációt, hümmögtem, mintha baromira értenék itt a dolgokhoz, de annyira azért bízom magamban, hogy itt betippeltem egy 120 lepedős árat. Aztán kiderült, hogy tényleg 120 ezer forint körülre saccolható a hazai szint, szóval rögtön elkezdtem keresni, hogy mi lesz ezzel egyenrangú a Xiaomi kínálatában, mert a Redmi-vonal általában elég jó lakmuszpapír, ha a középkategóriáig bezárólag keressük a legnyerőbb vételeket. Ezen az árszinten pedig a Redmi Note 10 Pro ücsörög, hmm-hmm, hát annál nem sok ponton tűnik ütőképesebbnek a Realme, ha pedig a Samsung felé nézelődünk, akkor az A52 fog szembejönni, a Realme 8 Pro azt néhány szempontból ugyan elveri, de a koreai terméknek is vannak előnyei.

Az összes jó tulajdonság kiemelve
Az összes jó tulajdonság kiemelve [+]

Aztán persze megakad az ember szeme a chipseten, hát-hát, Snapdragon 720G, az nem éppen a legfrissebb-leggyorsabb megoldás, a hivatkozott Samsungban is az van, és ott azért voltak megakadások az ügymenetben, de majd most jól kiderül, hogy a koreai banda szoftveres optimalizációjával van-e a gond, vagy ez a vas tényleg ennyit tud. A másik hiányosság a csak 60 Hz-et tudó, de amúgy AMOLED kijelző, ezt mindkét idecitált konkurens felülmúlja, csak aztán a Realme előránt egy 108 megapixeles főkamerát és 50 wattos töltést, hogy megint felnőjön a két legnépszerűbb vetélytárs mellé.


[+]

Akárhogyan is, ha van 120 mátyás a zsebedben és telefont akarsz venni, akkor azért nem egy darab opciód adódik, mondanám, hogy a TCL 10 Pro is megfontolandó lenne, de nem lehet már kapni, szintén a Xiaomi kínálatából ott a kifutó Mi 10 Lite 5G, a OnePlus műhelyéből a Nord N10 5G, a kissé majd drágábban nyitó Poco X3 Pro pedig sebességben lesz nagyon ütős. A Huawei P40 lite 5G érvényes vetélytárs lehetne, de Google bigyók hiánya zárójelbe teszi, a Motorola kínálatából pedig hiába halászgatna az ember, itthon nincs hivatalosan forgalomban ezzel egyenértékű termék, a Nokiát pedig egyelőre elengedhetjük, a majd júniusban érkező X10/X20 csak az 5G-vel emelkedhet ki. És hát a szép emlékű LG még piacon tartja a Velvetet, amíg a készlet tart. De még így is sűrű a mezőny, szóval nagyon érdekelt, hogy az eddig sem rossz Realme tud-e szintet lépni, elsősorban a kamera kapcsán voltak elmaradások, de a 108 megapixeles szenzor azt jelzi, hogy ezt ők is eléggé tudták.


[+]

Ugyanakkor a Realme jelentős hátrányból indul kábé az összes felsorolt aspiránssal szemben a márkaismertség (vagyis márka-nem-ismertség) miatt, random tíz emberből talán egy olyat lehet találni, akinek dereng valami, a többiek csak néznek kukán, ami nem az ő hibájuk, hanem a Realme errefelé még nemigen látható marketingtevékenységének következménye. Lehet xiaomisat játszani, ők sem költöttek egy fillért sem eleinte hirdetésekre, csak hozták a frankó cuccokat, de akkoriban még kicsit másképp mozgott ez a piac, ki lehetett már azzal is tűnni, ha a termék nem volt egy raklap trágya, de jó áron adták, ma már viszont sokkal jobbak a telefonok minden kategóriában és az eltérések is kevésbé markánsak. Szóval vagy beküzdik magukat az operátori piacra, vagy kiöntenek egy zsák pénzt a marketingre, mert hiába sikerül jól egy Realme 8 Pro, ha közben a létezéséről sem tud a célcsoport.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

mobilarena.hu/teszt/realme_8_pro_valami_regi_es_valami_uj/bevezeto.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
mobilarena
banner

Vélemény, hozzászólás?