ápr 29, 2021
4 Views
0 0

Reagált Zacher Gábor arra, hogy Kubatov Gábor már várja a szurkolókat a Fradi-meccsre

Written by

A nyitás tempóját szakmai szempontból megkérdőjelezhetőnek tartja Zacher Gábor. A toxikológus, a hatvani kórház főorvosa az ATV Híradónak reagált azzal kapcsolatban, hogy Kubatov Gábor, az FTC elnöke, már nagyon várja a közös szurkolást, előre is vetítette: ha meglesz a négymillió beoltott ennek eleget is tehetnek a szombati FTC-Mezőkövesd bajnoki mérkőzésen, amire már árulják a jegyeket. 

Zacher Gábor válasza erre az volt, hogy akit beoltottak, nem lesz azonnal védett, szerinte az csak a második dózist követő 10-14 napban érhető el igazán.  Az orvos szerint kérdés, hogy mennyire kötik védettségi igazolványhoz a szállodák vagy sportesemények látogatását, ha igen, akkor kisebb a veszélye a fertőződésnek, ám egyébként sem igazán tartja valószínűnek, hogy a klasszikus B középben menne a távolságtartás vagy maszkviselés.

A toxikológus szót ejtett arról is, hogy a körülbelül kétmillió ember, aki már felvette mindkét vakcináját még kevés a nyájimmunitás kialakulásához, ahhoz ugyanis szerinte 80 százalék oltására van szükség, ezt viszont csak a fiatalkorúakkal lehet elérni. Amúgy a BioNTech vezérigazgatója azt mondta csütörtökön, hogy várhatóan nyár elején kezdhetik a 12–15 éves korosztályt oltani a Pfizer-vakcinával. 

Közben amúgy Zacher Gábor úgy látja, hogy egyre kevesebb a koronavírusos beteg, sokan azonban poszt-Covid-ellátásra szorulnak. Ők a többi közt látásromlást, hallásvesztést, pszichés gondokat, tüdő- és szívelváltozásokat említenek a tünetek között, gyakran hónapokkal azután kérnek orvosi segítséget, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést.

index.hu/belfold/2021/04/29/belfold-koronavirus-magyarorszag-zacher-gabor-poszt-covid-szindroma-foci-oltas-szurkolas-kubatov-gabor/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?